Tiek plānots atlīdzināt Daugavpils novada māksliniecisko kolektīvu vadītājiem par viņu darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

9.janvārī Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par mērķdotāciju sadali Daugavpils novada māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba apmaksai.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne – pastāstīja, ka esot saņemtas mērķdotācijas 2014.gadam, kuras tradicionāli novirzīs Daugavpils novada pašvaldības māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba apmaksai.

„Mērķdotācijas arī pērn tika sadalītas pēc līdzīga principa. Ierosinām atbalstīt tos mākslinieciskos vadītājus, kuru kolektīvi piedalījās pagājušā gada Vispārējos Dziesmu un Deju svētkos – pasākumos piedalījās 21 mūsu novada kolektīvs. Piemaksa pie darba algas bija atkarīga no tā, kādu vērtējumu un kategoriju kolektīvam piešķīra skates noslēgumā. Kopējā dotācijas summa nav liela – tikai 10 373 eiro, tomēr tā ir lielāka, nekā bija pērn”, paziņoja I.Mukane.

Saskaņā ar lēmuma projektu lielāku atalgojumu par savu darbu saņems 6 Daugavpils novada Kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi, kuriem iedalīja 3 120 eiro, otrajā vietā ir 3 Naujenes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvu vadītāji, kuriem iedalīja 1 565 eiro, trešo vietu ieņēma 3 Višķu pagasta māksliniecisko kolektīvu vadītāji, kuriem iedalīja 1 368 eiro.

Jāatzīmē, ka Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļi bez papildjautājumiem atbalstīja lēmuma projektu, to izskatīja arī Finanšu komitejas sēdē un nodeva izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātu sēdē, kas notiks ceturtdien, 16.janvārī.


Написать комментарий