Norvik banka plāno kļūt par vienu no vadošajām universālajām bankām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar 28,63 miljonu eiro ieguldījumu pamatkapitālā un jaunu vadības komandu Norvik banka plāno tuvāko piecu gadu laikā kļūt par vienu no vadošajām universālajām bankām Latvijā, informē bankas jaunā vadība.

Banka arī turpmāk saglabās savu plašo klientu apkalpošanas tīklu Latvijā ar 80 filiālēm, kā arī plāno paplašināt to, ik gadu atverot līdz diviem jauniem apkalpošanas punktiem.

Iegādājoties AS Norvik banka akcijas 50% plus 1 akcijas apmērā, par bankas vairākuma akcionāru un stratēģisko investoru kļuvis Londonas investīciju fonda G2 Capital Partners vadošais partneris Grigorijs Guseļņikovs, iepriekš informēja bankas pārstāvji.

Norvik banka 19. decembra akcionāru padomes sēdē par bankas jauno vadītāju iecelts Olivers Bramvels (Oliver Bramwell).

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir devusi atļauju jauna akcionāra – Grigorija Guseļņikova ienākšanai AS Norvik banka.

Grigorijs Guseļņikovs ir finansists un investors, kas banku nozarē darbojas kopš 1996. gada. Šobrīd viņš dzīvo Lielbritānijā. Kopš 2007. gada G. Guseļņikovs ir arī Krievijas Vjatka Bank lielākais īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs. Jaunajam īpašniekam ir maģistra grāds ekonomikā, un zināšanas biznesa un finanšu vadībā viņš papildinājis dažādās ASV izglītības iestādēs.

Savukārt Oliveram Bramvelam ir ievērojama pieredze banku sektorā, finanšu pārvaldībā, kredītrisku pārraudzībā un patērētāju kreditēšanā. Līdz šim Olivers Bramvels strādājis vadības līmeņa amatos vairākās bankās gan Lielbritānijā, gan Krievijā, tostarp Barclays Bank un Citibank. Pirms pievienošanās Norvik bankas komandai viņš bijis Krievijas Vjatka Bank izpilddirektors.
G. Guseļņikovs pauda, ka vismaz pusgads pagāja pie darījuma noslēgšanas un viņš uzskata, ka bankai ir potenciāls, Latvijai ir laba ekonomiskā situācija, ir veiksmīgi atveseļojusies no krīzes, un kapitālieguldījumi esot veiksmīgi.

Tāpat jaunais īpašnieks mēģinās paaugstināt arī bankas kapitālu.

Banka plāno palielināt pelnošāko aktīvu daļu savā bilancē un pakāpeniski palielināt klientu skaitu. Lai veicinātu jaunāku klientu piesaisti, banka izvērtē attīstības iespējas mobilo pakalpojumu tehnoloģijās, kas jau tagad tiek lietotas ASV, Eiropā un Āzijā, kā arī izvērst savas mārketinga aktivitātes.

Meklējot jaunus tirgus, izvērtētas citas valstis, bet Latvijai ir labāki rādītāji nekā citām valstīm.

Banka plāno turpināt darbību līdzīgā veidā kā šim, tomēr vēlas palielināt komisijas ienākumus un koncentrēties uz zema riska finanšu operācijām, pievērsīs uzmanību arī tiem klientiem, kuri nevēlas doties uz bankas filiāli.

Jaunu klientu segmentu sadalījums ir veikts, un pārdošana šiem segmentiem atšķiras.
3 gados banka ir ieplānojusi kļūt par nr.1 banku jaunievedumu, klientu apkalpošanas un filiāļu skaita jomā, pēc klientu skaita varētu kļūt par piekto lielāko banku. Banka neplāno agresīvi palielināt aktīvu apjomu, tādēļ pēc aktīvu apjoma plāno ierindoties 10. vietā.


Написать комментарий