Bezmaksas konsultācijas pacientiem ar nedzīstošām brūcēm

foto: polyclin.ru
foto: polyclin.ru

2014.gada 23.janvārī Daugavpilī Centra poliklīnikā viesosies SIA Brūču klīnika ārsts, kurš sniegs bezmaksas konsultācijas pacientiem ar izgulējumiem, trofiskām čūlām un citām nedzīstošām brūcēm.

Jau vairākus gadus klīnika rīko bezmaksas konsultācijas Latvijas pilsētās, piedāvājot pacientiem, kuru vidū nereti ir cilvēki ar maziem ienākumiem, saņemt brūču speciālista konsultāciju netālu no savas dzīves vietas.

Brūču klīnika nesen ir izveidojusi arī īpašu Izgulējumu konsultatīvo tālruni 28456602, pa kuru pacienti var saņemt konsultāciju par izgulējumiem, to ārstēšanas iespējām un profilaksi. Uz zvaniem atbildēs brūču ārstēšanas speciālists, plastikas ķirurgs.

Ja cilvēkam ir jušanas traucējumi (piemēram, pēc mugurkaula traumas), pastāv liela iespējamība, ka var izveidoties izgulējumi. Ilgstoši nemainot pozu, audiem zem ķermeņa svara ir nepietiekama asinsrite, tie atmirst un veidojas nedzīstošas brūces. Hroniskas čūlas ir dažādas, un, lai ārstēšana būtu rezultatīva, ļoti būtiski atrast to īsteno cēloni. Tas var būt ir vēnu un artēriju slimības, diabēta izraisīts nejūtīgums kājās, traumas un citas saslimšanas.

Dažkārt cilvēki gadiem cenšas sadzīvot ar brūcēm, pieņemot to kā nenovēršamu likteni. Tā tam nav jābūt- nedzīstošas brūces var un vajag ārstēt! Taisnība, kā jau liecina arī nosaukums, šādas brūces nesadzīst ne dienu, nedz dažu nedēļu laikā, tomēr ārsti mudina nenolaist rokas un rūpēties par savu veselību, griežoties pie speciālistiem un strikti ievērojot to norādījumus. Gadījumos, kad slimība nav ielaista, pietiek ar precīzu problēmas diagnostiku, medikamentiem, rūpīgu brūču pārsiešanu, higiēnas principu ievērošanu, un grozīšanu (nekustīga cilvēku gadījumā). Lai sadziedētu lielus un ielaistus defektus,  ir nepieciešama kompleksas ārstēšanas metodes,  nereti arī operatīva ārstēšana.  Jo laicīgāk pacienti vērsīsies pēc palīdzības, jo sekmīgāka un raitāka būs ārstēšana un ātrāk būs redzams rezultāts. 

Jebkurai brūcei būtu jāsadzīst vēlākais mēneša laikā. Ja tā nenotiek, meklējiet ārsta palīdzību! Jāatceras, ka nedzīstošas brūces ne vien rada pacientiem sāpes un diskomfortu, bet arī tērē ķermeņa resursus. Hroniskas brūces - tas ir pastāvīgs infekcijas un asins saindēšanās risks, tiek bojātas nieres un aknas, kā arī tās var veicināt ļaundabīgu veidojumu rašanos.

Lai pieteiktos uz konsultāciju Daugavpilī pie Brūču klīnikas speciālista, pacienti tiek aicināti zvanīt pa tālruni: 29240254
Brūču speciālists konsultācijas laikā sastādīs ārstēšanas plānu, nozīmēs nepieciešamās analīzes, ieteiks ārstniecības līdzekļus, paskaidros, kā rūpēties par brūcēm ikdienā un nepieciešamības gadījumā veiks brūču pārsiešanu.

Vairāk par klīniku  un nedzīstošām brūcēm varat uzzināt mūsu mājas lapā: www.woundclinic.lv
 


Написать комментарий