Kerija iniciatīva: Arābu valstu līga atzīs Izraēlu par ebreju valsti apmaiņā pret tiesībām uz abortiem 1

foto: ir.lv
foto: ir.lv

ASV valsts sekretārs Džons Kerijam ir nodoms aicināt Arābu valstu līgu (AVL) atzīt, ka Izraēla ir ebreju valsts, apgalvo Palestīnas ārlietu ministrs Rijads al Maliki. Ar šādu paziņojumu Kerijs nāks klajā AVL valstu ārpolitikas resoru vadītāju samitā, ziņo Londonā iznākošais arābu valodā laikraksts "Аль-Кудс аль-Араби".

Saskaņā ar publikāciju Palestīnas valdība kategoriski noliedz prasību atzīt Izraēlu par ebreju valsti, un cer, ka AVL atbalstīs šo pozīciju.

Tomēr, kā raksta laikraksts, Džons Kerijs ir sagatavojis priekšlikumu kompleksu, kura ietvaros apmaiņā pret Izraēlas atzīšanu par ebreju valsti Knesets pieņems likumu par Izraēlas arābu iedzīvotāju tiesībām un brīvībām. Likums būs atbilstošs starptautiskajiem standartiem, – vēsta newsru.co.il.

Pēc laikraksta datiem Saūda Arābija, kura pastāvīgi palielina savu ietekmi arābu pasaulē uz novājinātās Ēģiptes rēķina, principā ir gatava pieņemt šo priekšlikumu, ja par tā rezultātu kļūs konflikta beigas un Palestīnas valsts izveidošana 1967. gada robežās. Šī iemesla dēļ Palestīnas līderis Mahmuds Abass, kurš pārrunās ar Keriju apgalvoja, ka nevar atzīt Izraēlu par ebreju valsti arābu valstu pretestības dēļ, nonāk grūtā situācijā.

Laikraksts ziņo, ka Džons Kerijs piedraudēja Palestīnas vadībai ar ārzemju palīdzības sniegšanas pārtraukšanu vienošanās, kura nosaka tālāko pārrunu kārtību, parakstīšanas atteikšanās gadījumā.

Piedevām pārrunu izjaukšana ļaus Izraēlai atjaunot būvniecību apmetnēs, tai skaitā E–1 zonā, pēc kuras Rietumu krasts būs sadalīts divās daļās.

PLO izpildkomitejas pārstāvis Taisirs Halids paziņoja, ka palestīnieši ir noraidījuši „Amerikas šantāžu”, jo ASV priekšlikumi neatbilst Palestīnas tautas prasībām.     


Написать комментарий

tiesības pārstāvēt savu valsti ir tikai nacionālām apvienībām

palestīnieši noteikti nav nācija,un tautība arī ne-

Palestīna ir jūdu tautas vēsturiskā teritorija, jūdu valsts teritorija līdz n.ē. 74 -76 g. , kad romieši valsti likvidēja. Jūdiem kā tautai ir gandrīz 3800 gadu vēsture - tad Ābrahams to zeni NOPIRKA priekš saviem pēcnācējiem