Lielbritānijā pērn pasaulē nākuši desmitreiz mazāk latviešu bērnu nekā Latvijā

foto: maminuklubs.lv
foto: maminuklubs.lv

2013. gadā vēstniecībā Londonā pieņemti pieteikumi 2 281 jaundzimušā reģistrācijai Latvijas pilsonībā, kas ir vairāk nekā desmitā daļa no pagājušajā gadā Latvijā reģistrētajiem jaundzimušajiem, informē Ārlietu ministrija.

Tas ir par ceturtdaļu lielāks pieteikumu skaits nekā 2012. gadā, kad vēstniecībā tika saņemti 1812 šādi pieteikumi. Vēstniecība arī 40 gadījumos iesaistījusies nepilngadīgo interešu un tiesību aizsardzības jautājumu risināšanā.

Visbiežāk Latvijas pilsoņi vēstniecībā vērsušies, lai mainītu pasi. Noformēti  teju 19 tūkstoši personu apliecinošu dokumentu – Latvijas pases un ID kartes. Turklāt 3,5 tūkstoši dokumentu noformēti 17 braucienos ārpus Londonas ar mobilo pasu sistēmu. Gadu iepriekš tika noformēti vien seši tūkstoši dokumentu. Ministrijas pārstāvji gan atgādina, ka pērn beidzās derīguma termiņi gan 2003. gada parauga pasēm, gan pirmajām biometriskajām pasēm.

Vairāk nekā četros tūkstošos gadījumu vēstniecība noformējusi ārkārtas ceļošanas dokumentu - atgriešanās apliecību. Arī tas ir krietni vairāk nekā 2012. gadā, kad tika izsniegti nepilni trīs tūkstoši atgriešanās dokumentu.

Tāpat pērn vēstniecība formējusi 17 aizdevuma līgumus ar ceļotājiem no Latvijas, kas nonākuši ārkārtas situācijā un lūguši materiālu palīdzību, lai atgrieztos Latvijā. Kopumā aizdotās naudas summa 2,1 tūkstoša latu apmērā.

Ārlietu ministrija informē, ka rasts risinājums arī jaunām vēstniecības konsulārās nodaļas telpām. Tās būšot plašākas un apmeklētājiem ērtākas un atrodas vien desmit minūšu gājiena attālumā no vēstniecības. Konsulārā nodaļa durvis apmeklētājiem vērs pavasarī.

 


Написать комментарий