Daugavpils skolēni pēc dažām dienām varēs izvēlēties, ko „ēnot”

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc mēneša mūsu valstī notiks Ēnu diena – visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums, kuru atbalsta tūkstošiem organizāciju un kurā ik gadu piedalās vairāk nekā miljons skolēnu.

Ikgadējā karjeras izglītības akcija šogad notiks 14.reizi, un to jau gadskārtēji organizē biznesa izglītības biedrība „Junior Achievement – Young Enterprise”. Šajā laikā tūkstošiem skolēnu guva priekšstatu par dažādām profesijām un „ēnoja” ministrus, pašvaldību priekšsēdētājus, lidotājus, ārstus, žurnālistus, mūziķus.

Šogad akcija „Ēnu diena” notiks trešdien, 12.februārī, ēnu devēju pieteikšanās un vakanču reģistrēšana vortālā www.enudiena.lv sāksies 13.janvārī un turpināsies līdz 31.janvārim. Ēnu vietu skaits ir ierobežots. Profesionālo vidusskolu studentu pieteikšanās Ēnu dienas vakancēm būs iespējama no 22.janvāra līdz 31.janvārim.

Daugavpilī šajā akcijā ar katru gadu piedalās arvien lielāks skolēnu skaits un dažādu profesiju pārstāvju skaits. Piemēram, pērn 7 pilsētas skolu skolēni „ēnoja” portāla Gorod.lv žurnālistus un reklāmas aģentus, vairāk nekā 20 jaunieši šo dienu pavadīja dažādās pašvaldības struktūrās, arī Daugavpils novada domē viesojās vairāk nekā 20 cilvēki.

Šogad īpaši aicina akcijā iesaistīties nozaru līderus un uzņēmējus, lai stiprinātu Latvijas jauniešu uzņēmību un iedvesmotu uzņēmējdarbībai. 


Написать комментарий