No bankomātiem izņemti 91,6 miljoni eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No gada sākuma līdz 7.janvārim no bankomātiem izņemta skaidra nauda 91,6 miljonu eiro apjomā, informē Latvijas Komercbanku asociācija.

Bankomāti naudas izņemšanai šajā periodā izmantoti 900,3 tūkstoši reižu jeb aptuveni 129 tūkstošu reižu dienā. Vidējā izņemtā naudas summa bijusi 101,74 eiro. Vismazāk skaidras naudas no bankomātiem izņemts 1.janvārī – vidējā summa 76,55 eiro, kopā diennakts laikā 4,98 miljoni eiro. Visvairāk skaidras naudas no bankomātiem izņemts 3.janvārī – vidējā summa 110,07 eiro, kopā 18,67 miljoni eiro. Vērojama tendence, ka iedzīvotāji vairāk naudas no bankomātiem izņem darba dienās un mazāk – brīvdienās.

Maksājumu kartes iedzīvotāji izmanto līdzīgi kā iepriekš. Lielākās izmaiņas saistītas ar naudas iemaksas bankomātiem. To izmantošana ir tikai nedaudz biežāka nekā iepriekš, toties būtiski pieaudzis iemaksāto summu apjoms, dažos bankomātu tīklos pat par 200 procentiem.

Ar maksājumu kartēm janvāra pirmajās septiņas dienās veikti 3,32 miljoni pirkumu. Pirkumu kopējā summa šajā periodā veidoja vairāk nekā 65,3 miljonus eiro. Vidējā pirkuma summa šajā periodā svārstījusies 14 un 20 eiro robežās. Šajā statistikā nav iekļauti maksājumi par precēm interneta veikalos, kur vidējās summas ir lielākas nekā ikdienas pirkumiem.

Latvijas Komercbanku asociācija atgādina, ka latus uz eiro komercbankās varēs mainīt sešus mēnešus līdz 2014.gada 30.jūnijam. Vislabāk latus savā kontā ieskaitīt naudas iemaksas bankomātā un ikdienas norēķinos izmantot maksājumu karti. Lielāko daļu jautājumu banku klienti var atrisināt, neejot uz bankas filiāli, bet izmantojot internetbanku vai sazinoties ar banku pa telefonu. 


Написать комментарий