Kad iestāsies īsta ziema, Daugavpils laukumā parādīsies netradicionālā veidā izveidots sniega kalniņš

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pauda Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, kad iestāsies īsta ziema, dome piedāvās pilsētniekiem dažādas izklaides iespējas un interesantu brīvā laika pavadīšanu svaigā gaisā.

„Arī šogad sniega kalniņa izveidošanas ideju galvenajā pilsētas laukumā mēs neatstājām malā. Kad izveidosies stabila sniega sega un iestāsies sals, iespējams, mēs piedāvāsim pilsētniekiem uzlabotu sniega kalniņa variantu. Ja agrāk kalniņa izveidošanai sniegu savāca no laukuma, tad šogad tas tiks izveidots no tīra sniega, iespējams, ka tas tik izgatavots uz vietas. Kā tas notiks, lai pagaidām paliek noslēpums.

Gribētos, lai kalniņam tiktu izmantots tīrs sniegs, jo, kad kalniņš sāk kust, tas kļūst vizuāli nepievilcīgs. Tādēļ, iespējams, izmēģināsim variantu, kuru mums piedāvāja viens atbalstītājs. Šim nolūkam jāstabilizējas salam, pie mīnus 5oC var ražot sniegu, bet mums jābūt pārliecinātiem, ka sals saglabāsies arī turpmāk. Ceram, ka janvāra beigās varēsim realizēt šo ideju”, – paziņoja A. Kursītis.

Tāpat domes izpilddirektors pastāstīja, ka šogad ir plānots izveidot divas slidotavas zem atklātas debess – vienu Stadiona ielā, otru – Cietokšņa parkā. Domes plānos nākamajai sezonai ietilpst atkarībā no budžeta iespējām piedāvāt pilsētniekiem slidotavu ar plastikāta segumu (kā Ventspilī) vai ar saldēšanas moduļa palīdzību mākslīgi radīt ledu un uzturēt nepieciešamo temperatūru. Šādas slidotavas atrašanās vieta tiek precizēta, iespējams, ka tā atradīsies pie Ledus halles.   


Написать комментарий