Viedoklis: ES liek Gruzijai atzīt viendzimuma laulības un atvērt robežas savas valsts pilsoņiem 1

foto: unian.net
foto: unian.net

Gruzijas nevalstiskās organizācijas „Tiesības visiem” vadītājs Zurabs Džorbenadze domā, ka asociācijas vienošanās, kuru parafēja Gruzija un Eiropas Savienība Viļņas Austrumu partnerības samitā, tās parakstīšanas un ratifikācijas gadījumā novedīs pie Gruzijai postošām sekām.

Kā paziņoja Zurabs Džorbenadze, asociācijas vienošanās ar ES tekstu neizstrādāja pašreizējā Gruzijas valdība, bet to sastādīja Mihaila Saakašvili valdība, un šis dokuments uzliek Gruzijai tādas saistības, kuras nav pieņemamas Gruzijas sabiedrībai.

„Rodas likumsakarīgs jautājums: kādēļ valsts nepublicēja šo dokumentu gruzīnu valodas tulkojumā? Es painteresējos un pārtulkoju to vienošanās daļu, kuru jāzina Gruzijas iedzīvotājiem. Šis dokuments tika sastādīts „Vienotās nacionālās kustības” valdīšanas laikā un satur saistības, kuras ir postošas Gruzijai”, – paziņoja Zurabs Džorbenadze.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas asociācijas vienošanās ar ES uzliek Gruzijas valdībai saistības pieņemt labojumus pastāvošajā likumdošanā, kurā būs jāatzīst viendzimuma laulības. Turklāt, kā apgalvo Džorbenadze, ar šo vienošanos Gruzijas valdība uzņemas saistības pieņemt izmaiņas likumdošanā, ar kurām pielīdzina visas reliģiskās minoritātes pareizticīgo vairākuma tiesībām. Tāpat asociācijas vienošanās paredz, ka Gruzija atvērs savas robežas 27 ES dalībvalstu pilsoņiem, kas pēc Zuraba Džorbenadze viedokļa vēl vairāk pasliktinās smago Gruzijas demogrāfisko situāciju, – ziņo regnum.ru.

Jāatzīmē, ka šādas bažas par asociācijas vienošanās ar ES noslēgšanas sekām pauda arī citi Gruzijas sabiedrības pārstāvji, bet Gruzijas patriarhs skāra šo jautājumu savā tradicionālajā Ziemassvētku vēstījumā, kura atsevišķas frāzes radīja ažiotāžu sabiedrībā. Ilija Otrais vērsās pie Eiropas Savienības un aicināja neuzspiest Gruzijas pilsoņiem seksuālo minoritāšu ideālus. „Eiropas Savienībai jāņem vērā mūsu tradicionālie uzskati un nav jāuzspiež mums svešie viendzimuma laulību ideāli”, – teikts patriarha vēstījumā.

Uz Gruzijas sabiedrības bažām jau atsaucās ES vēstnieks Gruzijā Filips Dimitrovs. Intervijā Gruzijas laikrakstam „Kviris palitra” viņš atspēkoja paziņojumus par to, ka Eiropa var uzspiest Gruzijai atzīt viendzimuma laulības. „Jums neviens neliek aizmirst un atteikties no savām vērtībām. Tolerance nozīmē visu tradīciju cieņu un mēģinājumus izdarīt tā, lai neviens nejustos iespaidots. Es jau vairākas reizes esmu dzirdējis, ka Eiropa it kā uzspiedīs Gruzijai viendzimuma laulības. Tā nav taisnība! Neviens neliek jums legalizēt viendzimuma laulības, lai iestātos ES. Turklāt šādas laulības ir atļautas tikai nedaudzās ES valstīs. Bet tai pašā laikā Gruzijai jāapzinās, ka homoseksuālisms nav noziegums, un pret to jāattiecas ar sapratni”, – paziņoja Dimitrovs.  


Написать комментарий

Varbūt daudzos gadījumos homoseksuālims nav noziegums, bieži tikai izlaidība, bet tā reklamēšana un uzspiešana visos līmeņos - tas ir noziegums.