Krievvalodīgo iedzīvotāju integrācijai mūsdienu Latvijas sabiedrībā Daugavpils novada dome ir gatava izdalīt 2 tūkst. eiro

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kā papildjautājums Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīta sieviešu biedrības „Silenīte” ideja par piedalīšanos Sabiedrības integrācijas fonda „Nevalstisko organizāciju projektu programmā”.

Kā ziņoja sieviešu biedrības „Silenīte” biedre Inese Gasparoviča, sieviešu biedrība šogad plāno piedalīties Sabiedrības integrācijas fonda programmā ar projektu „Krievvalodīgo iedzīvotāju integrācija mūsdienu Latvijas sabiedrībā”.

Pēc I. Gasparovičas vārdiem projekta mērķis ir Skrudalienas pagasta iedzīvotāju integrācija iepazīšanās ar Latvijas valsts tradīcijām ceļā, turklāt nostiprinot valsts nacionālo minoritāšu identitāti.

„Šī mērķa sasniegšanai mēs plānojam iegādāties latviešu nacionālos tērpus bērnu deju kolektīvam, kas ļaus ieviest latviešu tautas deju tradīcijas pagastā, kā arī krievu tautas tērpus nacionālo minoritāšu vokālajam ansamblim „Līgaviņas”. Šī projekta ietvaros tāpat tiek plānotas radošās darbnīcas, ekskursijas un informatīvi pasākumi”, – paziņoja I. Gasparoviča.

Atzīmēsim, ka projekta finansējums sastāda 19 999,99 eiro, no kuriem 17 999,99 eiro ir sabiedriskais finansējums un 2 000 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.

Visi Finanšu komitejas locekļi, izņemot deputātu Valēriju Hrapānu, kurš iespējamā interešu konflikta rašanās dēļ no balsojuma atturējās, atbalstīja sieviešu biedrības ideju.

Tomēr atzīmēsim, ka galīgais lēmums tiks pieņemts tikai nākamajā Daugavpils novada domes deputātu sēdē 16. janvārī. 


Написать комментарий