Brīvdienas Daugavpilī: Sports, pēdējās Rūķu namiņa un Jaungada eglītes dienas laukumā, pazīstamā pilsētnieka jubilejas koncerts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau ir beigušies jautrie un ar svētkiem bagātie ziemas svētki, bet īsta ziema joprojām vēl nav sākusies.

Tomēr sinoptiķi sola mums šajās brīvdienās sniegu un ievērojamu temperatūras krišanos. Tiesa, no sniega kalniņa šajās brīvdienās mums neizdosies, bet daugavpiliešiem un pilsētas viesiem tomēr būs ar ko nodarboties.

Kā parasti, atšķirībā no kultūras pasākumiem Daugavpils sporta dzīve ir daudzveidīga, jo daudzās sporta sacensības notiek ar nemainīgu stabilitāti.

Piemēram, sestdien, 11. janvārī 13. vidusskolas vieglatlētikas manēžā plkst. 12:00 sāksies atklātā vieglatlētikas čempionāta sacensības.

Plkst. 13:00 Olimpiskajā centrā startēs Daugavpils zāles futbola čempionāts. Tajā tiekas Komandas „BFC Daugava” un „LDz Cargo”. Plkst. 14:00 spēlēs „RSS – LRC” un „Notreks”, plkst. 15:00 – „Ilūkste un „LDz Termināls”, bet plkst. 16:00 – „Dauer” un „Krāslava”.

Bijušās 5. pamatskolas sporta zālē plkst. 17:00 sāksies Daugavpils atklātā volejbola čempionāta spēles sievietēm. Spēlēs komandas „BJSS96” un „BJSS97”, kā arī „BJSS94/95” un „LDz Cargo”.

Olimpiskajā centrā plkst. 18:00 startēs Schenker līgas volejbola spēles, kurās tiksies komandas DU un RTU/Robežsardze.

Ja jūs neesat sporta cienītājs, tad jums atliek apmeklēt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja ekspozīciju vai aizbraukt uz Rotko centru. Tāpat jūs varat kārtējo reizi apmeklēt Rūķu namiņu Vienības laukumā, kā arī patīksmināties par galveno pilsētas eglīti, kura greznos Daugavpils centru tikai līdz 14. janvārim.

Svētdien, 12. janvārī Ledus hallē notiks Latvijas bērnu un jaunatnes U–12  hokeja čempionāta spēles.

Plkst. 15:00 Vienības nama koncertzālē uzstāsies ar solo programmu pazīstamais Daugavpils izpildītājs un pedagogs Sergejs Pimanovs, kurš pērnā gada decembrī svinēja 65 gadu jubileju.

Vokālista repertuārs ir daudzveidīgs, un tas satur tautas dziesmas, klasiskās romances, operu ārijas un garīgo mūziku. Daļa jubilejas koncertā iegūto līdzekļu tiks izmantota baznīcas būvniecībai dziedātāja dzimtajā ciemā – Maļinovkā.

Jubilejas koncertā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas solisti Rihards Mačanovskis un Jeļena Borele, vīru koris „Forte” diriģenta Jevgeņija Ustinskova vadībā, Daugavpils kamerorķestra stīgu kvartets, kā arī mūziķi Andrejs Ivanovs, Olga Pimanova, Eduards Zariņš un Gļebs Beļajevs.

Biļetes cena 2,85 eiro. Koncerts, kurš tika plānots uz 2013. gada novembri, tika pārcelts Zolitūdes traģēdijas sēru dienu dēļ, bet visas biļetes, kuras bija nopirktas, būs derīgas.

Patīkamas un priecīgas brīvdienas!   


Написать комментарий