Gudļevskis nostāv sausā pamatlaikā, taču zaudē bullīšos

foto: Jeremy Houghtaling/sportacentrs.com
foto: Jeremy Houghtaling/sportacentrs.com

Latvijas olimpiskās hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis aizvadījis kārtējo spēli Amerikas hokeja līgā, kurā viņa Sirakjūzas „Crunch” ne pamatlaikā, ne papildlaikā vārtus neielaida, taču arī neguva, savukārt pēcspēles metienos piedzīvots zaudējums ar 0:1.

„Crunch” un Providensas „Bruins” AHL mačā īstu šovu sarīkoja divi Eiropas vārtsargi, proti, zviedrs Niklass Sverberjs un latvietis Kristers Gudļevskis. Abi pilnībā neitralizēja pretinieku komandu uzbrukumus visa pamatlaika laikā, katrs atvairot pa 23 metieniem.

Gudļevskis savai komandai palīdzēja novērst četrus mazākumus, tāpat arī viņš veica lielisku atvairījumu pamatlaika pēdējā minūtē. Tiesa, pēcspēles metienos „Bruins” uzbrucēji jau bija naskāki un pārspēja latvieti trīs reizes no četrām, kamēr „Crunch” hokejisti Svedberja vārtos ripu iedabūja tikai divreiz, līdz ar to piedzīvojot zaudējumu 0:1.

Kristers Gudļevskis tika atzīts par mača otro zvaigzni (pirmās zvaigznes gods Svedberjam) un savā rēķinā iekļāva jau trešo sauso spēli šis AHL sezonas laikā aizvadītajos 15 mačos. Vidēji mačā viņš ielaidis 2,54 vārtus un atvairījis 90,9% pretinieku metienu. Šis Gudļevskim bija otrais AHL zaudējums pēcspēles metienos, tiesa, pirmajā reizē vārtsargu lieliskā snieguma dēļ tie ievilkās līdz pat 11. metienu kārtai.

NCAA čempionātā Latvijas izlases spēlētājs Ralfs Freibergs palīdzējis „Falcons” gūt sauso uzvaru ar 3:0, kurā viņš guva pozitīvu lietderības koeficentu +1, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

ustrumkrasta hokeja līgas spēlē aizsargs Ēriks Ševčenko ar rezultatīvu piespēli piedalījies Sanfrancisko „Bulls” komandas uzvarā pār Aļaskas „Aces” (6:5). Ševčenko maču noslēdza ar lietderības koeficentu +2 un izdarīja vienu metienu savā piektajā ECHL spēlē.

Klusējuši nav arī Rietumu hokeja līgā spēlējošie Latvijas pārstāvji – Rihards Bukarts ar rezultatīvu piespēli palīdzējis „Wheat Kings” pirmo vārtu guvumā, tiesa, spēlē kopumā zaudēts ar 3:4 un Bukartam negatīvs lietderības koeficents -1, bet Edgars Kulda guvis sezonas 13. vārtus spēlē, kurā viņa „Oil Kings” ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Kūtenajas „Ice” komandu.

Ko Kulda un Bukarts iespēja atsevišķi, to Ņikita Jevpalovs Kvebekas junioru līgā izdarīja viens pats, gūstot vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli, taču ar to nepietika, lai nodrošinātu „Armanda” komandas uzvaru (3:4). Ņikita arī izdarīja astoņus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Divi punkti arī Haraldam Eglem Savienoto Valstu hokeja līgā un viņš atzīts par mača trešo zvaigzni. Guvis vārtus un izdarījis rezultatīvu piespēli, Egle nopelnīja arī divas soda minūtes.


Написать комментарий