Valdības amatu sadale: Straujuma nav noskaņota piekāpties ZZS

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Premjera amatam nominētā Laimdota Straujuma (V) nav noskaņota mainīt ministru amatu piedāvājumu partijām, neskatoties uz to, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jau paudusi neapmierinātību ar esošo portfeļu sadalījuma piedāvājumu, svētdien raidījumā „Nekā personīga” apliecināja pati Straujuma.

Straujuma intervijā atklāja, ka nav plānojusi mainīt piedāvājumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību nodot nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka ZZS varētu nepiekrist ministru amatu sadalījumam jaunajā valdībā, ja politiskajam spēkam netiks piešķirts VARAM ministra postenis, paužot savu personīgo viedokli, atzinis ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Šobrīdd trīs no iespējamajiem koalīcijas partneriem ar portfeļu piedāvājumu ir apmierināti, bet ar ZZS „sarunas tiks turpinātas”, minēja Straujuma. Viņa arī pieļāva, ka nav izslēgts, ka valdība tiek veidota bez ZZS līdzdalības, minēdama „varianti var būt dažādi”. Vienlaikus gan premjera amata kandidāte atzina, ka labākais variants būtu, valdībā iekļautos visi pašreizējie sarunu partneri.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bērziņš aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Straujumu veidot jauno valdību.

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

 


Написать комментарий