Gulbis pēc smaga spēles sākuma uzvar 'Australian Open' ieskaņā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Otrajā setā Gulbi nedaudz uzlaboja savu sniegumu, priecēja līdzjutējus ar skaistām izspēlēm un diktēja spēles gaitu. Gulbis nervozā cīņā sestajā geimā paņēma Monako servi un vadību neatdeva setā, lai gan varēja arī zaudēt savu servi. 

Trešajā setā Gulbis jau ar grūtībām nosargāja līdzīgu cīņu un pāris epizodēs bija tuvu, lai iniciatīva pārietu jau Monako pusē. Ar emociju palīdzību Gulbis spēja izturēt šo pārbaudījumu un "tie break" izspēlē, reizi paņemot pretinieka servi, uzvarēja setu, izvirzoties vadībā arī visā cīņā.

Ceturtajā setā laukumā jau pilnībā dominēja Gulbis, divreiz paņemot pretinieka servi, tādējādi uzvarot mačā un iekļūstot nākamajā kārtā.

Pirms "Australian Open" Gulbis pasaules rangā ieņēma 24.vietu, bet par iekļūšanu otrajā kārtā viņš nopelnījis 45 ieskaites punktus, kas ļaus Latvijas tenisistam pietuvoties ATP ranga TOP 20. Monako pasaules rangā ieņem 42.vietu, un pirms šodienas spēles viņam bija pārsvars savstarpējos mačos pret Gulbi (3-1).

Gulbja nākamais pretinieks Kverijs pasaules rangā atrodas nedaudz zemāk par Monako (51.vieta), bet cīņās pret Gulbi viņam ir līdzsvars 2-2. Pēdējo reizi abi savā starpā tikās pērn Delrejbīčas turnīrā, kurā triumfēja Gulbis. Otrās kārtas mačā toreiz Gulbis bija pārāks ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4).
 


Написать комментарий