Pretendenta sūdzības dēļ Daugavpils var zaudēt 2,6 miljonus eiro divu mikrorajonu apgaismojuma sistēmu rekonstrukcijai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.janvārī paredzētā sapulce, kurā plānoja atvērt pretendentu aploksnes konkursā par apgaismojuma sistēmu rekonstrukciju divos Daugavpils mikrorajonos (Judovka un Grīva), ir atcelta.

Atgādināsim, ka 8.novembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu, kas ļāva Komunālās saimniecības pārvaldei piedalīties projektu konkursā, lai saņemtu ES finansējumu darbu veikšanai.

14.decembrī tika izsludināts atklāts konkurss par darbu veikšanu, bet 3.janvārī viens no pretendentiem – SIA „Daugavpils energoceltnieks” – pārsūdzēja konkursa nolikumu, sakarā ar ko Iepirkumu uzraudzības birojs izdeva rīkojumu neskatīt pretendentu priekšlikumus.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vadītājs Aivars Pudāns paskaidroja portālam Gorod.lv, ka neviens pretendents nebija lūdzis paskaidrojumus termiņā, kas ļautu neatlikt aplokšņu atvēršanu. Pretendents uzreiz iesniedza oficiālu sūdzību, kas ir saistīta ar to, ka projekta īstenošanas termiņš esot neliels. A.Pudāns paskaidroja, ka tā tas tiešām ir, taču projekta īstenošanas termiņu nosaka ministrijas noteikumi.

Komunālās saimniecības pārvalde Iepirkumu uzraudzības birojam esot iesniegusi paskaidrojumus, kuri bija iesniedzami līdz 20.janvārim, tomēr, pēc A.Pudāna vārdiem, pastāv iespēja, ka sakarā ar iesniegto sūdzību pašvaldība varētu neiekļauties termiņā un nesaņemt finansējumu.

Atgādināsim, ka apgaismojuma sistēmu rekonstrukcija divos mikrorajonos – Judovkā un Grīvā – varētu izmaksāt aptuveni 1,8 miljonu latu (2,6 miljonu eiro). Tiek plānots, ka abi projekti tiks īstenoti līdz nākamā gada 31.martam, tādēļ projekta darbi paredz zemes sildīšanu, lai darbi varētu tikt veikti norādītajā laikā.
 


Написать комментарий