RP neplāno ekonomikas ministra amatam virzīt Vjačeslavu Dombrovski

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Reformu partija neplāno ekonomikas ministra amatam virzīt līdzšinējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP), ja tiks likti šķēršļi līdzšinējā ministra atkārtotai apstiprināšanai amatā, "Rietumu Radio" sacīja Reformu partijas (RP) valdes loceklis Jānis Vilnītis.

"Nealkstam līdzīgu scenāriju, kā bija ar [Ati] Slakteri un citiem, kuri bija universālie kareivji, kas varēja vadīt Finanšu ministriju, Aizsardzības ministriju, Veselības ministriju un tā tālāk. Mēs šo ceļu netaisāmies iet," sacīja Vilnītis. "Pirmais kandidāts ekonomikas ministra amatam ir Daniels Pavļuts (RP). Ja tiks likti kādi šķēršļi viņa apstiprināšanai, skatīsimies - mums ir pietiekami lieli resursi."

Vilnītis norāda, ka dažādas spekulācijas pieder pie politiskā procesa, taču RP ir tikai viens ekonomikas ministra amata kandidāts, un partija viņu pilnībā atbalsta, "jo vairāk tāpēc, ka viņš nupat kļuvis par RP biedru".

"Kurš nu vairāk zina, ko viņš un viņa ministrija ir darījusi un paveikusi. Arī nesaskaņas ar valsts sekretāru Juri Pūci ir beigušās, jo Pūce ministrijā vairs nestrādā, līdz ar to ir visas iespējas atlikušo laiku nostrādāt gludi," sacīja Vilnītis.

Topošās koalīcijas partijas pirmdien valdības ēkā turpinās diskusijas par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā.


Написать комментарий