Vilnītis: Patlaban nav īstais brīdis pārdot daļas telekomunikāciju uzņēmumos

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Patlaban nav īstais brīdis, kad valstij pārdot sev piederošās daļas telekomunikāciju nozares uzņēmumos SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un SIA "Lattelecom", intervijā "Rietumu Radio" sacīja Reformu partijas valdes loceklis Jānis Vilnītis.

Vilnītis norāda, ka pirms pusotra gada bijis iespaids, ka LMT sāk zaudēt savas pozīcijas tirgū, taču patlaban kompānija ir atguvusies un ir konkurētspējīga, līdz ar to pārdošanai piemērotākais brīdis ir attālinājies, ziņo LETA.

"Valstij principā nevajag pārdot neko, kas ir stratēģiski svarīgi, kas ir energoresursus ražojoši vai pārvaldoši uzņēmumi. Līdzīgi var teikt arī par sakaru biznesā esošajiem uzņēmumiem, taču tur tirgus ir ļoti intensīvs un strauji augošs," sacīja Vilnītis. "Jāsaka, ka arī pārdot vajag īstajā brīdī, kad var saņemt vislabāko cenu, ja jūti, ka ilgtermiņā šo biznesu nenoturēs."

Pārdodot valstij piederošās daļas telekomunikāciju uzņēmumos, valstij būtu arī jāpadomā, kā "mēs šo nozari varēsim kontrolēt, kad vairs nebūsim tirgus spēlētāji", sacīja Vilnītis.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) saņēmis Krievijas finanšu korporācijas "Sistema" pārstāvju lūgumu organizēt sarunas par "Lattelecom" valsts daļu realizāciju, vēstīja "Latvijas Televīzijas" raidījums "De facto".

Latvijas puse norāda, ka šobrīd lēmums par "Lattelecom" valsts daļu atsavināšanu nav pieņemts, bet valdības dienaskārtībā ir "Lattelecom" un LMT vērtības palielināšana.

Valsts gan esot gatava sarunām ar potenciālajiem Krievijas investoriem, uzaicinot uz tām arī mazākuma akcionārus "TeliaSonera".
Ekonomikas ministrija vēstuli pāradresējusi Privatizācijas aģentūrai (PA) kā "Lattelecom" kapitāldaļas turētājam, kas aizsūtījusi atbildi. Kā stāstījis PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, atbildē norādīts, ka šobrīd jautājums par "Lattelecom" privatizāciju nav valdības dienaskārtībā, taču Latvijas puse ir gatava sarunām ar Krievijas pusi tāpat kā ar jebkuru potenciālu investoru, kā arī PA izrādījusi gatavību organizēt Krievijas pārstāvju tikšanos ar mazākuma akcionāru "TeliaSonera", kam "Lattelecom" valsts daļu atsavināšanas gadījumā būtu pirmpirkuma tiesības.

"TeliaSonera" par Krievijas investoru interesi nav informēta, bet tā vietā joprojām pati gatava iegūt kontroli abos uzņēmumos - "Lattelecom" un "LMT".

Iespējamā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka "Lattelecom" iespējamās privatizācijas jautājums būtu jāskata pēc parlamenta vēlēšanām rudenī.


Написать комментарий