10 eiro banknotēm būs jauns dizains

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Eiropas Centrālā banka (ECB) šodien prezentējusi jauna dizaina 10 eiro banknoti, kas tirgū nonāks šā gada septembrī; Latvijas Banka mierina, ka naudas apstrādes iekārtas Latvijā ir gana modernas, lai jaunie desmitnieki tām nesagādātu problēmas.

Jaunajā banknošu sērijā, kas nokristīta par Eiropas sēriju, 2013. gada maijā dienasgaismu jau ieraudzījusi piecu eiro banknote. Nākamās banknotes tiks ieviestas pamazām turpmāko gadu laikā.

"Latvijā kā jaunā eiro zonas dalībvalstī izmantotās naudas apstrādes iekārtas ir modernas un lielākoties izgatavotas laikā, kad par ECB plāniem laist klajā Eiropas sērijas banknotes bija zināms," skaidro Latvijas Bankas Naudas tehnoloģiju daļas vadītājs Andris Tauriņš, uzsverot, ka ar jauno banknošu ieviešanu Latvijā sarežģījumi nav gaidāmi.

"Turklāt, lai novērstu jebkādas šaubas, Latvijas Bankā laicīgi – vēl pirms oficiālās laišanas apgrozībā – būs pieejamas jaunās desmit eiro banknotes, kuras varēs izmantot naudas apstrādes iekārtu testiem," piebilst Latvijas Bankas pārstāvis.


Написать комментарий