Tirgotāji: vairs tikai daži cilvēki maksā latos

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Pāreja uz eiro ir notikusi veiksmīgi, vien daži cilvēki norēķinās veikalos vecajā valūtā, savukārt problēmas sagādā jaunās cenas, veicot iedzīvotāju aptauju, secinājis Latvijas Radio.

Salīdzinot ar gada sākumu, summas, ar kurām cilvēki iepērkas latos, ir mazas, stāstīja kāda gaļas veikala pārdevēja Vēsma. «Pirmajās dienās cilvēki nāca ar lielākām naudām. Pat ar 50 latiem, 100 latiem, gribēja tos izmainīt, un tad to veikalu uzskatīja par tādu kā banku,» medijam atzina pārdevēja Vēsma.

Tikmēr pircēji atzīst, ka vēl nav pieraduši pie jaunās valūtas un iepērkoties aplūko cenas arī latos. «Es joprojām visu laiku paskatos, kāda cena ir latos, jo man pašlaik vēl ir grūti novērtēt, vai tā ir pieņemama cena eiro,» stāstīja kāda pircēja Ina.

Db.lv jau ziņoja, ka 66% Latvijas iedzīvotāju un 64% uzņēmēju atzīst, ka pāreja uz eiro viņiem vai viņu uzņēmumam bijusi ērta, liecina Swedbank un TNS aptauja. Savukārt ceturtā daļa iedzīvotāju un uzņēmumu vadītāju (attiecīgi 26% un 25%), pārejot uz jauno valūtu, saskārušies ar kādām neērtībām.


Написать комментарий