Domes ārkārtas lēmums palielinās izredzes saņemt ES finansējumu apgaismojuma sistēmas rekonstrukcijai Daugavpilī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.janvārī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti pieņēma lēmumu samazināt projekta, kura ietvaros pašvaldība plāno rekonstruēt apgaismojumu divos Daugavpils mikrorajonos – Judovkā un Grīvā, izmaksas.

Paskaidrojot, kāpēc tika samazinātas kopējās projekta izmaksas un palielināta pašvaldības līdzfinansējuma daļa, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja žurnālistiem, ka projekta iesniegšanas brīdī saskaņā ar toreizējiem aprēķiniem projekta izmaksas bija 1,8 miljoni latu (aptuveni 2,6 miljoni eiro). Pēc papilddarba ar tāmēm tika veikta korekcija un projekta izmaksas samazinājās līdz 1,3 miljoniem latu (aptuveni 1,8 miljoniem eiro). Turklāt radās nepieciešamība pašvaldības līdzfinansējuma daļu palielināt par 113 tūkst. latu (aptuveni 160 tūkst. eiro), lai projekta izskatīšanas gaitā saņemtu lielāku punktu skaitu un palielinātu izredzes saņemt finansējumu, paskaidroja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Pēteris Dzalbe paziņoja, ka, neskatoties uz projekta izmaksu samazināšanu, darbu apjomi un projekta rādītāji netiks samazināti. Ārkārtas sēdē apstiprinātie dokumenti jāiesniedz sēdē, kas 14.janvārī notiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Izredzes saņemt finansējumu vicemērs novērtēja kā 50 pret 50. Situāciju sarežģī arī tas, ka viens no pretendentiem ir pārsūdzējis konkursa nolikumu. Pēc P.Dzalbes informācijas, pašvaldība dara visu iespējamu un iesaistās pārrunās ar sūdzības iesniedzēju, un saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, 13.janvārī sūdzība tiks atsaukta, un 14.janvārī tiks atvērtas aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem.

Ja projekta līdzekļi tiks saņemti, pretendentam nepieciešamie darbi būs jāveic 70 dienu laikā. Ja līdzekļi netiks iedalīti, līgumu neslēgs un projekts netiks realizēts.


Написать комментарий

Nu ja,Griva ir nu gan aizmirsta.Tur jau nu gan vajadzetu to rajonu pataisit gaisaku.