Daugavpils bērnu veselības centra pacienti un bērnudārzu audzēkņi piedalījās konkursā «Ziemassvētku sapnis»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mēneša garumā – no 10.decembra līdz 7.janvārim – SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” rīkoja bērnu zīmējumu konkursu.

Kā zināms, Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā notiek brīnumi un piepildās visas vēlēšanās, arī zīmējumu konkursa dalībniekiem bija jāuzzīmē savs Ziemassvētku sapnis un jāpastāsta par to.

Konkursā piedalījās gan Bērnu veselības centra pacienti, gan pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi. Kopumā bija iesniegti aptuveni 70 darbi, no kuriem žūrija atlasīja 10 zīmējumus.

Izrādās, bērni sapņo par visdažādākām lietām, un ne tikai par materiāliem labumiem, kaut gan bija arī zīmējumi ar planšetdatoriem un zirgu – šā gada simbolu.

Taču vairākums konkursa dalībnieku zīmēja skaisti izrotātas eglītes, savu ģimeni pie svētku galda, sniegu aiz loga, sniegavīru.

Zīmējumi tika veidoti dažādās tehnikās: gan izmantojot tradicionālos zīmuļus un guašu, gan savus pirkstus (šo zīmēšanas veidu izmantoja 3 gadus veca Agata Delvere, kura kļuva par konkursa laureāti).

Konkursa „Ziemassvētku sapnis” jaunākajam laureātam ir 3 gadi, vecākajam – 14. Par konkursa uzvarētājiem kļuva 3 gadus vecs Dmitrijs Morozovs, kurš bija uzzīmējis sapņu sniegavīru, viņa vienaudzis Aleksejs Makašins (zīmēja dāvanas), Artjoms Kiškels (5 gadi) uzzīmēja sniegotus kalnus un Justīna Fedotova (5 gadi) – ziemas priekus.

6 gadus veca Karolīna Surkova bija attēlojusi Ziemassvētku eglīti, Kristīne Gadune – burvju zirgu, Katrīna Živuhina – eglīšu rotājumus, bet Antons Ziļs – Ziemassvētku nakti.

Konkursa vecākais dalībnieks 14 gadus vecs Guntars Konušs uzzīmēja ļoti kreatīvu eglīti, kura piesaistīja žūrija uzmanību. Izskatās, ka pasaulslavenā Marka Rotko radošā darbība ir ietekmējusi jaunus daugavpiliešus.

Konkursa uzvarētājiem pasniedza balvas – saldās dāvanas un kancelejas preces, lai viņi arī turpmāk varētu piedalīties SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” konkursos un pasākumos.

Tiek plānots, ka visu konkursa laureātu darbi tuvākajā laikā būs apskatāmi Bērnu veselības centrā.


Написать комментарий