ZZS varētu pieņemt piedāvāto Aizsardzības ministriju, lēš Straujuma

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ar kuru joprojām nav panākat vienošanās valdības veidošanā, varētu uzņemties rūpēs par "Vienotības" piedāvāto Aizsardzības ministriju (AM), otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma.

Otrdienas rītā Straujuma pie ZZS nāks ar triju ministriju piedāvājumu - uzņemties atbildību ar Zemkopības, Labklājības un Aizsardzības ministrijām. Neformāli ir panākta vienošanās ar ZZS, ka viņi Izglītības un zinātnes ministrijas vietā, par kuru viņi atbildību uzņemties nevēlējās, varētu pieņemt Aizsardzības ministriju.

Vienošanās par valdības veidošanu ar ZZS joprojām nav panākta un pirmdien izskanēja ziņas, ka "Vienotība" varētu atteikties no Aizsardzības ministrijas, lai panāktu kompromisu. Premjera amata kandidāte raidījām sacīja, ka ZZS iepriekš izrādījuši interesei arī par Zemkopības ministriju.

Straujuma atzina, ka valdību veidos četras partijas un neatkarīgie deputāti, un katram ir savas intereses, tāpēc ir jāpanāk kompromiss.

Straujuma doma, ka jau nākamnedēļ varētu jauno valdību apstiprināt.

Jau vēstīts, ka ZZS pārstāvji pirmdien informēja Ministru prezidenta amata kandidāti Laimdotu Straujumu (V), ka ZZS jaunajā valdībā neuzņemsies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību. ZZS savu lēmumu pamatojusi ar to, ka IZM būtu jāvada profesionālim, kāda tās rindās pašlaik neesot.

Citi potenciālie valdības partneri - RP un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - iepriekš izteiktajam Straujumas piedāvājumam ir piekrituši.


Написать комментарий