Brigmanis: IZM jāvada partijai, kurai ir pieeja finanšu resursiem

foto: infoagentura.wordpress.com
foto: infoagentura.wordpress.com

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) deficīts ir divi miljoni latu, tāpēc, manuprāt, tās vadība jāuzņemas politiskajam spēkam, kam ir vistiešākā pieeja finansējumam; mums [ZZS], faktiski konkurentiem, pie tādas naudas netikt, LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Arodbiedrības precīzi ir norādījušas, kādu ministru vēlas redzēt - Inu Druvieti (V) vai arī Vjačeslavu Dombrovski (RP), "mums ir jārespektē šī vēlme, tāpēc attiecāmies, lai gan mums ir daudz profesionāļu šim amatam", sacīja Brigmanis. "Piekāpjamies,- ministrija jāvada politiskajam spēkam, kam ir vistiešākā pieeja naudas līdzekļiem."

Turklāt situācijā, kad līdz Saeimas vēlēšanām ir atlikuši deviņi mēneši, būtu tikai pareizi, ka šo ministriju turpinātu vadīt tas, kas sāka reformas - Reformu partija.

Komentējot ZZS prasību iegūt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu (VARAM), Brigmanis sacīja, ka šajā jautājumā ir izskanējuši par piedāvājumi izveidot ZZS atsevišķu Vides ministriju, taču šo piedāvājumu noraidījām. Mums nav nepieciešams nekāds speciāls veidojums," sacīja ZZS pārstāvis.

Vaicāts par ultimatīvo uzstādījumu, ja ZZS nesaņems VARAM ministra amatu, tā varētu neatbalstīt Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību, Brigmanis sacīja, ka šādu ultimātu ir izteikusi Latvijas Zaļā partija (LZP), nevis ZZS. Kopējo lēmumu par iešanu valdībā pieņems ZZS.

"ZZS pašlaik nav konkrētu prasību, gaidām konkrētu "Vienotības" lēmumu un piedāvājumu," sacīja Brigmanis, piebilstot, ka pašlaik spēkā esot piedāvājums katrai partijai trīs ministrijas. Ja būs piedāvājums vadīt Aizsardzības ministriju, ZZS par to arī spriedīs.


Написать комментарий