Rēzeknes slimnīcā ierīkots bezmaksas WiFi tīkls

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

No 2014. gada janvāra Rēzeknes poliklīnikas apmeklētājiem, kā arī slimnīcas pacientiem un viesiem pieejams bezmaksas internets, nodrošinot ērtas saziņas un brīvā laika pavadīšanas iespējas. Sadarbībā ar „Lattelecom” slimnīcas ēkās ierīkots 41 WiFi punkts, veidojot pārklājumu visās nodaļās. WiFi lietošanai jāizvēlas tīkls „Lattelecom-free”, ziņo Rēzeknes pašvaldībvas portāls. 

Lēmums izvietot plašu un stabilu bezmaksas bezvadu interneta pieslēgumu slimnīcā pieņemts, balstoties uz kopējo tendenci – pieaug WiFi lietotāju skaits un pieejamība visā Latvijā. Bezvadu internets būtiski atvieglos piekļuvi informācijai cilvēkiem, kuriem jāpavada laiks ārstniecības iestādē.

„Pateicoties bezmaksas WiFi, Rēzeknes slimnīcas pacientiem nav ierobežojumu savā darbības jomā, jo ir rasta iespēja attālināti strādāt, mācīties un iegūt aktuālāko informāciju,” par bezvadu internetu stāsta Irēna Rimša, Rēzeknes slimnīcas valdes locekle. „Informācijas ātra un kvalitatīva apmaiņa atvieglo arī personāla darbu un dod iespēju viesiem iegūt viņiem svarīgas ziņas.”

„Nonākot slimnīcā, īpaši – ja tas noticis neplānoti, kļūst aktuāls sakaru jautājums. Kā sazināties ar radiem, draugiem un kolēģiem? Mūsdienās tas nav iedomājams bez interneta. Bezmaksas WiFi pieejams par brīvu, turklāt – bez datu apjoma limita. Tā ir arī iespēja datorā, planšetē vai viedtelefonā skatīties interneta TV, īsinot laiku medicīnas iestādē,” par bezmaksas WiFi priekšrocībām stāsta Edgars Strods, „Lattelecom”  Interneta un balss biznesa daļas direktors. „Atklājot bezmaksas WiFi zonas slimnīcu teritorijās, turpinām attīstīt ideju par brīvu saziņu jebkurā vietā un laikā.”

Bezmaksas WiFi tīkls „Lattelecom-free” pieejams arī citu pilsētu slimnīcās - Aizkraukles slimnīcā, Balvu slimnīcā, Bauskas slimnīcā, Cēsu klīnikā, Gulbenes slimnīcā, Jūrmalas slimnīcā, Krāslavas slimnīcā, Madonas slimnīcā, Mazsalacas slimnīcā, Ogres rajona slimnīcā, Preiļu slimnīcā, Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcā, Rīgas Dzemdību namā, kā arī Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā.

Patlaban Rēzeknes slimnīcas teritorija, kas atrodas 18. Novembra ielā 41, ir lielākā bezmaksas WiFi teritorija pilsētā. Līdz ar brīvās WiFi teritorijas atklāšanu slimnīcā bezmaksas WiFi tīkls „Lattelecom-free” rēzekniešiem pieejams aptuveni 60 adresēs. Decembrī bezmaksas WiFi unikālo lietotāju skaits Rēzeknē pietuvinājies 1489.

Kā pieslēgties bezmaksas WiFi visā Latvijā?

WiFi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi izdalīti bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu „Lattelecom” bezmaksas WiFi internetu publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas „Lattelecom-free” tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies WiFi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie „Lattelecom” servisa, sazinoties pa tālruni 177.


Написать комментарий