Baltkrievijas piegādātājs vienīgo Daugavpilī piegādāto tramvaju pagaidām nav paņēmis atpakaļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašvaldība pagaidām neesot saņēmusi uzņēmuma „Белкоммунмаш” paziņojumu par tiesvedības ierosināšanu.

Kā vēstīs, Baltkrievijas puse pārrunās ar pašvaldību ziņoja, ka plāno griezties tiesā, lai tiktu skaidrībā, kura no pusēm ir pārkāpusi līguma par tramvaju piegādi noteikumus. Tāpat uzņēmums vēlējās paņemt atpakaļ Daugavpilī piegādāto tramvaju. 

Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka pašvaldības uzņēmums esot rakstiski ziņojis Baltkrievijas pusei, kad var ierasties pēc piegādātā vagona. Atbilde neesot saņemta, kas, pēc vicemēra domām, varētu būt saistīts ar to, ka līdz 8.janvārim Baltkrievijā bija svētku brīvdienas. 

Runājot par jaunu tramvaju piegādes konkursu, vicemērs atzīmēja, ka patlaban konkursa nolikums tiek saskaņots ar ministriju, un iepirkums tiks izsludināts līdz janvāra beigām. Tāpat tiek risināts jautājums par papildfinansējuma saņemšanu vagonu iegādei. Pēc P.Dzalbes domām, šo procesu kavē valdības veidošana, kas nav pabeigta. 

Vicemērs piebilda, ka pašvaldība tiesā neesot griezusies, kaut arī bankas garantija par līguma laušanu pagaidām neesot saņemta.


Написать комментарий