Zinātnieki: pāri bez bērniem laulībā ir laimīgāki

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Ģimenes, kuras neaudzina bērnus, jūtas labāk un ir laimīgākas nekā pāri, kuriem ir viens vai vairāki bērni. Pie šāda secinājuma nonāca Lielbritānijas Open Univesity zinātnieki plaša mēroga pētījuma rezultātā, ziņo izdevums The Daily Mail.

Pētījuma gaitā zinātnieki aptaujāja vairāk nekā 5 tūkstošus dažāda vecuma, seksuālās orientācijas un sociālā stāvokļa pāru. Pēc pētījuma rezultātu apstrādes zinātnieki konstatēja, ka cilvēki, kuriem nav bērnu, ir vairāk apmierināti ar savām attiecībām un dziļāk jūt, ka partneris viņu ciena.

Turklāt respondenti bieži atzinās, ka viņu attiecības ir kvalitatīvākas un komfortablākas, atšķirībā no pāriem, kuriem ir bērni, – vēsta eurosmi.ru.

Tāpat sociologi atzīmēja šādu likumsakarību: sievietes, kuras ir mātes, kopumā ir laimīgākas, tai pašā laikā sievietes, kurām nav bērnu, izrādījās ne tik laimīgas, bet vīrieši, kuri audzina bērnus, kopumā bija ne tik laimīgi atšķirībā no vīriešiem, kuriem nav bērnu.
Ģimenes, kuras dzīvo bez mantiniekiem, var veltīt laika pastaigām svaigā gaisā vai viens otram – vairāk sarunāties un pavadīt laiku divatā.

 


Написать комментарий