Zvans uz redakciju: Vai tiešām Dome lēmumu par Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību pēc jaunā projekta pieņems bez apspriešanās ar iedzīvotājiem?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada domes deputāti pieņēma lēmumu atteikt firmai „Bīstamo atkritumu serviss” īstenot Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības ieceri Demenes pagastā, lēmumā iekļaujot jaunu punktu, kas paredz, ka Daugavpils novada domes Būvvalde atkārtoti jāizskata jautājums par Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību Demenes pagastā, ņemot vērā jaunu projekta skici un būvprojekta tehnoloģisko risinājumu.

Šajā sakarā portāla Gorod.lv redakcijā griezās Demenes pagasta iedzīvotāja Lilija Mihejeva, kura sevi uzskata par Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības ieceres pretinieci un kura paziņoja, ka daudzi pagasta iedzīvotāji nepiekrīt Domes lēmumam atkārtoti izskatīt stacijas būvniecības ieceri.

„Aptaujas lapas apliecināja, ka vairākums Demenes pagasta iedzīvotāju ir pret būvniecību. Nesaprotu, kāpēc tika ņemts vērā Daugavpils un Rīgas, citu pagastu iedzīvotāju viedoklis, kuri šo ieceri atbalstīja tikai tāpēc, ka nevēlas, lai stacija tiktu uzbūvēta viņu pagastā.

Un kas sanāk? „BAS” [redakcijas piezīme – SIA „Bīstamo atkritumu serviss”] nolēma, ka publiskā apspriešana bijusi informatīva un to var atcelt? Mēs tai veltījām savu laiku, uztraucāmies, mūsu viedokli uzklausīja, bet nolēma neņemt vērā? Vai tiešām Dome lēmumu par Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību pēc jaunā projekta pieņems bez apspriešanās ar iedzīvotājiem?”, izteicas bažas L.Mihejeva.

Tāpat, pēc Demenes iedzīvotājas vārdiem, neesot saprotams, kad lēmums tiks pieņemts, Daugavpils novada domes mājas lapā šī informācija neesot ievietota.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, ar ko ir saistīta negatīva attieksme pret stacijas būvniecības ieceri, L.Mihejeva atzīmēja, ka daudzi Demenes pagasta iedzīvotāji uzskata to par bezjēdzīgu un nekādu priekšrocību nebūs, tāpat kā tas bija situācijā ar atkritumu izgāztuves ierīkošanu. SIA „BAS” solījumi šķiet nereāli arī tāpēc, ka iedzīvotājiem ir zināms, kas notiek Skrudalienas pagastā.


Написать комментарий