No februāra daugavpiliešiem būs pieejami sociālā taksometra pakalpojumi

foto: taxi-trogir-info.com
foto: taxi-trogir-info.com

13.janvārī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti pieņēma lēmumu par piedalīšanos projektā, pateicoties kuram gada laikā pilsētniekiem būs pieejami tā saucamā sociālā taksometra pakalpojumi.

Pateicoties Latvijas un Lietuvas Pārobežu sadarbības programmas projektam „Sociālā taksometra pakalpojumi un pārrobežu mobilitātes Daugavpils, Zarasu un Visaginas pilsētās”, pakalpojuma sniegšanai no pilsētas budžeta būs nepieciešami tikai 4,7 tūkst. eiro, savukārt kopējais projekta finansējums ir 82 332 eiro.

Šādu pakalpojumu cilvēkiem ar ierobežotām iespējām Sociālo lietu pārvalde jau sniedz, bet šis projekts ļaus ietaupīt pilsētas līdzekļus, kā arī saņemt lietošanā projekta ietvaros iegādāto automašīnu.

Projekts tiks realizēts gada laikā, un, pateicoties projekta līdzekļiem, tiks segti ar degvielas iegādi, apdrošināšanu saistītie izdevumi.

Projekta ietvaros cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs izmantot šo transporta līdzekļi, lai dotos uz medicīnisko iestādi, sociālās aprūpes iestādi, izglītības iestādēm utt. Pēc projekta noslēguma pašvaldībai šis pakalpojums gadu būs jāfinansē no saviem līdzekļiem.

Tiek plānots, ka projekta realizācija tiks uzsākta šā gada 1.februārī un pabeigta 2015.gada 1.februārī.


Написать комментарий