Daugavpils pilsētas vicemērs par Kultūrvides grupas rekomendācijām: Līdzekļi festivālu rīkošanai sākumā jānopelna

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dažos Daugavpils plašsaziņas līdzekļos ir publicētas pirmās nesen izveidotās Kultūrvides grupas deputāta Aivara Broka vadībā rekomendācijas.

Rekomendācijās tiek runāts par to, ka pašvaldībai jāapkopo un plašāk jāatspoguļo informācija par kultūras pasākumiem, pašvaldībai A.Broka organizētais festivāls „ReStArt 2014” jāatzīst par vienu svarīgākajiem pasākumiem, nekavējoties jāuzsāk estrādes būvniecība Centrālajā parkā, jāiedala papildfinansējums kultūras pasākumiem un jāizveido struktūra, kas atbildēs par tūrisma attīstību. Portāls Gorod.lv pēc situācijas komentāriem griezās pie vicemēra Dmitrija Rodionova, kurš atbild par pilsētas attīstības jautājumiem.

„Grupas rekomendācijas izlasīju plašsaziņas līdzekļos, taču šo jautājumu labāk būtu apspriest ar kolēģiem. Piemēram, rekomendācijās tiek runāts par festivālu „ReStArt 2014”. Jāatzīmē, ka festivāla organizēšana ir iekļauta Daugavpils attīstības plānā. Pirms plāna izstrādes visi pilsētnieki, tostarp deputāti, varēja iesniegt savus priekšlikumus par plāna saturu. Broka kungs ierosināja iekļaut plānā festivālu „ReStArt 2014”, un tas tika izdarīts, bet par papildfinansējumu nebija runas.

Bez šaubām, kultūras pasākumi jāatbalsta, bet papildlīdzekļus būtu pareizāk novirzīt, piemēram, biznesa projektu finansēšanai un sociālām vajadzībām – jomām, kuras Daugavpilī ir prioritārās. Lai finansētu festivālu rīkošanu, šie līdzekļi sākumā jānopelna, tādēļ pilsētas finansējums jānovirza pirmkārtējām vajadzībām un biznesa vides attīstībai. Šī principa ievērošanai budžeta projektā paredzējām konkursu par grantu piešķiršanu biznesa attīstībai, ceru, ka deputāti šo ieceri atbalstīs. Tādējādi pašvaldības ieguldītie līdzekļi atgriezīsies budžetā nodokļu veidā un cilvēkiem būs papildus darbavietas”, paskaidroja Dmitrijs Rodionovs.


Написать комментарий