Populārākā laulību reģistrācijas vieta Daugavpils novadā joprojām ir Červonkas pils

foto: visitdaugavpils.lv
foto: visitdaugavpils.lv

Pērn Daugavpils novadā bija reģistrētas 325 laulības, turklāt 259 vīriešiem un 255 sievietēm tā bija pirmā laulība, liecina Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija.

Laulāto vecums ļoti atšķiras, piemēram, 2013.gadā 2 meitenes izgāja pie vīra pirms pilngadības sasniegšanas, visjaunākajam vīram bija 19 gadi, visvecākajam – 77. Savukārt visvecākajai līgavai bija 75 gadi. Laulāto „populārākais” vecums bija 21-25 gadi sievietēm un 25-30 gadi vīriešiem.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļa laulības reģistrē vairākās vietās – Červonkas pilī (Vecsalienas pagastā), Naujenes laulību zālē, J.Raiņa mājā Berķenelē, citās Dzimtsarakstu nodaļas telpās, tomēr jāatzīmē, ka populārākā laulību reģistrācijas vieta novadā ir Červonkas pils, kurā ar katru gadu reģistrē arvien vairāk laulību. 2011.gadā šeit bija reģistrētas 103 laulības, 2012.gadā – 147, bet 2013.gadā – 159 laulības. 

Tiek izmantota arī jauna iespēja – laulību reģistrācija ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām. 2013.gadā laulības tika reģistrētas viesu namā „Pie vecā kalēja” Laucesas pagastā, viesu namā „Kalnu pūpoli”, kas atrodas Skrudalienas pagastā pie ezera, Silenes atpūtas parkā un viesu namā „Sventes muiža”.

Zīmīgi, ka 23 pāri nolēma salaulāties Daugavpils novada Romas katoļu baznīcās, 14 no tiem laulājās Līksnas baznīcā, 4 – Elernes un Jaunbores baznīcās, 5 – Demenes un Zemgales baznīcās.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novadā laulības reģistrēja ne tikai novada (108), bet arī citu pašvaldību iedzīvotāji (178), kā arī citu valstu pilsoņi (39), tostarp 19 Krievijas pilsoņi, 6 – Lietuvas, 2 Baltkrievijas un Lielbritānijas, pa vienam Igaunijas, Portugāles, Čehijas, Rumānijas, Slovākijas, Turcijas, Uzbekistānas, Vācijas un Bulgārijas pilsonim.


Написать комментарий