Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks apsolīja, ka svinīga Nikolaja vārtu atklāšana tomēr notiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pērnā gada decembrī Daugavpilī ekspluatācijā nodeva dažus objektus, kuru rekonstrukcija vai būvniecība notika ES projektu ietvaros.

Piemēram, 20.decembrī ekspluatācijā nodeva restaurētos Nikolaja vārtus un atjaunoto gājēju tiltu pāri aizsargvalnim. Daudzi daugavpilieši bija neizpratnē, ka par šo svarīgu objektu atklāšanu bija zināms tikai no Daugavpils pilsētas pašvaldības mājas lapā ievietotās informācijas, t.i., viss notika klusi.

Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka svinīgu Nikolaja vārtu atklāšanas ceremoniju plāno organizēt Starptautiskā biznesa foruma ietvaros, kas Daugavpilī notiks maija vidū. Pēc J.Ostrovska vārdiem, šā gada 16.maijā ir gaidāmi vairāki ārzemju viesi, tostarp iespējami investori.

„Vēlamies piesaistīt ārzemju biznesmeņu uzmanību, parādot, ko esam paveikuši arhitektūras pieminekļa atjaunošanai”, paskaidroja pārvaldnieks.

Neskatoties uz to, ka oficiālā atklāšana notiks tikai maijā, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem darbdienās no plkst.10:00 līdz 17:00 ir iespēja pastaigāties pa tiltu un ieiet Cietoksnī pa Nikolaja vārtiem. Naktī vārti ir slēgti, bet, pateicoties apgaismojumam, izskatās visai svinīgi un prezentabli.

Pēc Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperta projektu jautājumos Artjoma Mahļina vārdiem, pavisam drīz Latvijas un Baltkrievijas projekta „Kultūrvēsturiska mantojuma saglabāšana un popularizācija Daugavpilī un Grodņā” ietvaros sāks restaurēt 1.krasta luneti. Lunete ir neliels nostiprinājums starp Nikolaja vārtiem un šoseju, kurā atrodas aizsargvaļņa daļa, neliela sardzes mājiņa, kas atrodas sliktā stāvoklī.

Tikmēr Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks nesēž rokas klēpī salicis: viņš seko līdzi dažādu objektu apkalpošanai un tīrīšanai, aktīvi gatavojas pavasarim.
 


Написать комментарий