Pikets par Ušakova atstādināšanu «uzņem apgriezienus»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Turot rokās plakātus ar aicinājumu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) atkāpties, otrdien vien daži aktīvisti piketā pie Rīgas domes prasa viņa atstādināšanu.

Piketa pieteicējs, bijušais Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja sanākušajiem žurnālistiem sacīja, ka nav svarīgs cilvēku skaits, kas atnāk uz piketu, bet tas, ka cilvēki vispār ir ieradušies. Skuja uzsvēra, ka viņš ar domubiedriem vēlas parādīt mēram, ka nav tā, ka viņam ir tikai rīdzinieku atbalsts vien.

Skuja sacīja, ka tagad varot redzēt, cik īsti daudz īsti ir Ušakova atbalstītāju, jo iepriekš viņa atbalstam bijuši piesaistīti "Rīgas satiksmes" darbinieki.

Savukārt Brante sacīja, ka pie Rīgas domes ieradusies, jo cilvēku dalījums "rīdziniekos un nerīdziniekos" ir nelikumīgs un viņa pret to arī protestē.

Skuja norādīja, ka piketā plāno piedalīties aptuveni 20 cilvēku.

Kā novēroja portāls "Delfi", pāris minūtes pirms pieteiktā piketa sākuma laika Rātslaukumā bija pulcējušās aptuveni 10 krieviski runājošas kundzītes, kuras pauda atbalstu Ušakovam, sakot, ka viņš ļoti daudz darījis rīdzinieku labā - uzcēlis jaunas mājas, nodrošinājis bezmaksas transportu rīdziniekiem, kā arī līdzīgs skaits žurnālistu. Vēlāk Ušakova atbalstītāju skaits pieauga un pārsniedza viņa oponentu skaitu.

"Vārdu kauja" izcēlusies arī starp Ušakova oponentiem un viņa atbalstītājiem.

Kāds kungs Ušakova oponentei pārmet latviešu valodas nezināšanu, sakot, ka viņa iebraukusi Latvijā, dzīvo šeit, bet nerunā latviski. Savukārt sieviete pretī interesējas, kāpēc viņai jārunā latviski, ja viņu tāpat saprotot.

Aptuveni 30 minūtes pēc piketa sākuma atbalstītāji un oponenti paaugstinājuši balsis - sākusies kliegšana un dzirdami saukļi "Nil, mēs par Tevi" un "Ušakov atkāpies".

Ušakova pretiniekiem rokās ir arī divi plastmasas spaiņi, ko viņi dauza ar karotēm, bet Skujas domubiedri kliedz "Viena cena visiem!".

Gaisotne Rātslaukumā kļūst arvien sakaitētāka - Ušakova atbalstītāji sauc pieta rīkotājus par muļķiem, pārmetot viņiem, ka tie nestrādā darba laikā, bet gan piketē. Piketa rīkotāji pretī pārmet Ušakova atbalstītājiem, ka tie "pārdevušies par e-talonu".

Pie piketētājiem iznākuši arī Rīgas domes opozīcijas deputāti Sarmīte Ēlerte un Olafs Pulks. Pulks žurnālistiem un piketētājim saka, ka Ušakovs sēdes laikā nekādu satraukumu par piketu nav izrādījis. Pulks lēsa, ka arī šoreiz Ušakova atbalstītāji bijuši īpaši "saorganizēti".

Ja Ušakova atbalstītāji, pretēji Skujas organizētajiem oponentiem, savu piketu neesot pieteikuši, viņus vajadzētu sodīt, pauda Pulks.
 


Написать комментарий