V.Kezika: Dome nevarēja nereaģēt uz jaunu SIA „Bīstamo atkritumu serviss” iesniegumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka mūsu redakcijā griezās par Daugavpils novada domes lēmumu izskatīt jaunu Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības skici noraizējusies Demenes pagasta iedzīvotāja, portāla Gorod.lv korespondents sazinājās ar Daugavpils novada domes izpilddirektori Vandu Keziku, lai uzzinātu atbildes uz Lilijas Mihejevas uzdotajiem jautājumiem.

Daugavpils novada domes izpilddirektore atgādināja, ka jauna Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības ieceres skice tika saņemta 19.decembrī pēc Tautsaimniecības komitejas sēdes, kura nolēma noraidīt būvniecības ieceri, taču nevarēja ignorēt jaunu SIA  „Bīstamo atkritumu serviss” („BAS”) iesniegumu, tādēļ lēmuma projektā, kas tika nodots izskatīšanai deputātu sēdē, iekļāva papildpunktu par atkārtotu dokumentācijas izskatīšanu.

„Tagad Būvvaldei jāpieņem lēmums par jaunu stacijas būvniecības projektu, kurā tiek atrunātas citas tehnoloģijas un citu izejvielu izmantošana. SIA „BAS” ir pārsūdzējusi Domes lēmumu par atteikumu īstenot būvniecības ieceri”, paziņoja V.Kezika.

Atbildot uz L.Mihejevas jautājumu, vai lēmums tiks pieņemts bez apspriešanās ar iedzīvotājiem, V.Kezika atzīmēja, ka likumdošanā esot atrunātas trīs situācijas, kuru risināšanā nepieciešams iesaistīt iedzīvotājus: ja kādas darbības rezultātā pasliktinās iedzīvotāju dzīvošanas apstākļi; ja varētu samazināties īpašuma vērtība; ja kāda darbība varētu ietekmēt apkārtējo vidi.

Pēc izpilddirektores vārdiem, Būvvaldei jāsagatavo slēdziens un, ja kāds no minētajiem punktiem būšot aktuāls, Dome rīkosies saskaņā ar likumu, patlaban Būvvalde precizē ar projektu saistītas atsevišķas nianses.

Runājot par to, vai projekta skice būs pieejama interesentiem, V.Kezika atzīmēja, ka tas būšot iespējams, tiklīdz Būvvalde sagatavos savu slēdzienu, pagaidām nevar pateikt, kad tieši tas notiks.

Nobeigumā Daugavpils novada domes izpilddirektore piebilda, ka visi, kurus uztrauc Biogāzes koģenerācijas būvniecības ieceres jautājums, var griezties pagasta pārvaldē vai Būvvaldē.


Написать комментарий