Finanšu ministram pasniedz Latgales plānošanas reģiona pateicības rakstu

foto: Latgales plānošanas reģions
foto: Latgales plānošanas reģions

2014.gada 14.janvārī Finanšu ministrijā viesojās pārstāvji no Latgales plānošanas reģiona, lai pateiktos finanšu ministram par sadarbību un diskutētu par turpmāko reģiona attīstību.

Latgales Plānošanas reģionu tikšanās laikā pārstāvēja Attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne un Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, pasniedzot ministram pateicības rakstu par atbalstu Latgales reģiona rīcības plānam „Iespēju Latgale” un par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā. Tikšanās laikā Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs A.Adamovičs atzīmēja, ka finanšu ministrs Andris Vilks līdz šim ir sniedzis ievērojamu un būtisku atbalstu Latgales attīstībai un ideju realizēšanai.

„Esmu gandarīts par Latgales reģiona attīstību pēdējā laikā. To pierāda Latgales iedzīvotāju uzņēmība un sasniegtie rezultāti. Kā piemēru jāmin tādu nozīmīgu starptautisku objektu kā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, ko pats esmu apmeklējis. Reģiona attīstība ir jāturpina, un es novēlu, lai laika gaitā Latgale ne tikai konkurētu, bet spētu pat apsteigt citus Latvijas reģionus attīstībā, un mēs varētu diskutēt nevis par īpašām šī reģiona atbalsta programmām, bet cita līmeņa attīstības instrumentiem,” tikšanās laikā uzsvēra finanšu ministrs A.Vilks.

Rezumējot tikšanās laikā pārrunāto, M.Bozovičs  norādīja, ka nepieciešams turpinājums pozitīvi uzsāktajai Latgales programmai, un nākošajā ES Struktūrfondu 2014-20 plānošanas periodā jānodrošina ekonomiskā attīstība un investīciju piesaiste reģionam.



Написать комментарий