Noskaidrots, kā mentālo veselību ietekmē dzīvošana pilsētā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pārcelies uz jaunu dzīvesvietu? Izvēlies mājokli vietā, kurai blakus atrodas parks vai dārzs - tas ievērojami uzlabos tavu mentālo veselību, informē "Huffington Post".

Pētnieki atklājuši, ka cilvēkiem, kuri no izteikti urbānas vides pārceļas uz vietu, kurai tuvumā ir apzaļumota teritorija, ievērojami uzlabojas mentālā veselība, efektam saglabājoties pat vēl trīs gadu garumā.

Tas noskaidrots pētījumā, kurā piedalījās 1064 cilvēki, kuri pēdējo piecu gadu laikā pārcēlās uz jaunu dzīvesvietu, kurai tuvumā bija parki vai dārzi, kā arī pilnībā urbānu vidi, kuras tuvumā nebija zaļo zonu.

Rezultātā tika secināts, ka mentālā veselība un smadzeņu darbība ievērojami uzlabojās cilvēkiem, kuri ievācās zaļajās teritorijās, bet pasliktinājās – tiem pētījuma dalībniekiem, kuri tās pameta.

Šai sakarā speciālisti aicina ikvienu iespēju robežās dzīvot zaļo zonu tuvumā, bet, ja tas nav iespējams, regulāri doties pastaigās pa parkiem un mežu, tā līdzsvarojot dabas trūkumu savā ikdienā un uzlabojot psihisko veselību.


Написать комментарий