Jaukākās un sirsnīgākās bērnu māsiņas strādā Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, divas Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļas māsas bija 30 sirsnīgāko, iejūtīgāko bērnu medicīnas māsiņu vidū, par kurām balsoja akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” ietvaros.

Aizvadītajā nedēļā, 9.janvārī, divas Daugavpils bērnu medicīnas māsas – Ināra Vansoviča un Gaļina Tuzika – saņēma balvas no Valsts prezidenta Andra Bērziņa un viņa kundzes Daces Seisumas (akcijas patroneses) rokām. 

Otrdien, 14.janvārī, Daugavpils reģionālās slimnīcas konferenču zālē kolēģu un žurnālistu klātbūtnē divām bērnu medicīnas māsām pateicās par viņu darbu. Slimnīcas valdes locekle Inta Vaivode atzīmēja, ka apbalvošanas ceremonija Melngalvju namā bija aizkustinoša un emocionāla, un pateicās bērnu medicīnas māsām, pasniedzot viņām puķu pušķus.

Pēc Bērnu nodaļas vadītāja Aleksandra Papsujeviča vārdiem, šīs balvas tika saņemtas pelnīti. „Pirmo reizi 4 gadu laikā mūsu slimnīca nonāca laureātu vidū, un jo īpaši patīkami ir, ka balsoja par manas nodaļas medicīnas māsām. Par viņām balsoja gan mazie pacienti, gan viņu vecāki. Paldies viņiem par to!”, pastāstīja ārsts.

Sirdmāsiņām ir liela profesionālā pieredze: Ināra Vansoviča un Gaļina Tuzika slimnīcas Bērnu nodaļā strādā vairāk nekā 10 gadus. Tuvākajā laikā mūsu portāls publicēs interviju, kurā bērnu māsiņas dalīsies iespaidos par apbalvošanas ceremoniju, savu darbu un pacientiem.

Atgādināsim, ka akcija norisinājās četru mēnešu laikā – no 12.septembra līdz 12.decemrim. Šajā laika posmā ikviens varēja nobalsot par savu sirdsmāsiņu Latvijas slimnīcu nodaļās, kur bija izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Nobalsot par savu sirdsmāsiņu varēja arī, aizpildot anketu internetā. Kopumā tika apkopotas vairāk nekā 7 000 anketas, tika nobalsots par 860 bērnu māsām no 22 valsts slimnīcām.

Akcijas iniciators un atbalstītājs ir Rietumu Bankas labdarības fonds, informatīvi akciju atbalsta laikraksts „Diena”.



Написать комментарий