Ārsta viedoklis: Ārstēt bērnus ir grūtāk, nekā pieaugušos, bet viņi mazāk slimo ar grūti izārstējamām slimībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, divas Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļas medicīnas māsas tika atzītas par labākajām sirdsmāsiņām.

Bērnu nodaļas vadītājs Aleksandrs Papsujevičs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņam esot liels prieks, ka viņa nodaļas medicīnas māsas saņēma šo pelnīto balvu un atzīmēja, ka ārstēt bērnus esot grūtāk, nekā pieaugušos.

„No vienas puses, bērni mazāk slimo ar neārstējamām un grūti ārstējamām slimībām. Bērni vairāk vai mazāk ir veseli, bet, ja viņi slimo, tad gandrīz vienmēr tās ir ārstējamās slimības. Man kā ārstam ir liels prieks, ka mūsu pacienti tiek izārstēti un izrakstīti no slimnīcas.

Ar pieaugušajiem ir savādāk: pastāv hroniskās slimības, kuras ir grūti izārstējamās. Diemžēl laiku pa laikam nākas saskarties ar bezizejas situācijām.

Protams, arī bērni slimo ar smagām slimībām, kuras nav ārstējamas, bet šis procents ir daudz mazāks.

Bērnu nodaļā ir 50 gultas vietas, patlaban ir aizņemta puse no tām, un tas ir labi: jo mazāk bērni slimo, jo labāk. Bieži vien ir vērojama slimību sezonalitāte: vismazāk bērni slimo vasarā, kad daudzi no viņiem dodas pie vecmāmiņām, elpo svaigu gaisu, savukārt rudenī un ziemā mazo pacientu skaits pieaug.  

Patlaban dominē vīrusa slimības, un rudenī-ziemā Bērnu infekciju slimību nodaļa parasti ir pārpildīta. Diemžēl daļa bērnu tiek pārcelta no mūsu Infekciju slimību nodaļas, jo vīrusa slimības mēdz būt lipīgas, tādēļ bērns jāizolē.

Gan bērniem, gan pieaugušajiem novēlu neslimot. Tuvojas gripas sezona, kas droši vien skars arī Daugavpili. Tādēļ dažāda vecuma pilsētniekus aicinu ēst vitamīnus, lietot uzturā ķiplokus, ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un biežāk uzturēties svaigā gaisā”, pastāstīja A.Papsujevičs.


Написать комментарий