Nīderlandē pirmo reizi tiek prezentēti Latgales tūrisma piedāvājumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lolita Kozlovska, no 14. janvāra līdz 19. janvārim Nīderlandes Utrehtas pilsētā notiek starptautiskā tūrisma izstāde, kuras ietvaros pirmo reizi tiek prezentēti Latgales reģiona tūrisma piedāvājumi.

Pēc L. Kozlovskas vārdiem uz Nīderlandi devās Daugavpils un Rēzeknes Kultūras centra speciālisti, kā arī Marka Rotko Mākslas centra darbinieki, kuri strādā Latvijas stendā ar nacionālo devīzi „Latvia Best Enjjoyed Slowly” („Latviju labāk iepazīt lēni”).

Daugavpils novada TIC izstādē informē par pievilcīgākajiem Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada, kā arī Latgales tūrisma produktiem, aicinot holandiešus Latgali izvēlēties par ceļojuma galamērķi.

Pamatojoties uz Daugavpils novada tūrisma informācijas centra statistikas datiem, holandieši ir aktīvi ceļotāji, un to skaits gadu no gada dinamiski pieaug. 2013.gadā, no 43 000 apmeklētājiem, kas iegriezās Daugavpils novada tūrisma informācijas centrā, 150 bija Nīderlandes ceļotāji. Pērn Nīderlandes tūristi apmeklēja arī Daugavpils cietoksni un Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, izmantoja tūristu mītņu pakalpojumus u.c. tūrismu atbalstošo infrastruktūru, kā arī apceļoja Daugavpils novadu u.c. Latgales skaistākās vietas.

Zīmīgi, ka līdzīgu izstādi pērn Nīderlandē apmeklēja 104 tūkstoši interesentu, savukārt, izstādes dalībnieku skaits sasniedza 1400. Organizatori aplēsuši, ka izstādi apmeklē cilvēki, kuri ceļošanai vidēji tērē 3500 eiro gadā un gandrīz 60 % no viņiem interesējas par tūrisma braucieniem uz Eiropas valstīm. Apmēram 35 % saista saule un atpūta pie ūdeņiem, 31 % interesējas par pilsētām un kultūras piedāvājumu, 30 % meklē aktīvu atpūtu un piedzīvojumus, 27 % ceļo ar nakšņošanu kempingos, bet 21 % tūrisma braucienā pārvietojoties dod priekšroku divritenim vai paša kājām. 

„Paralēli šai izstādei, 16. janvārī arī Somijas galvaspilsētā Helsinkos sākies starptautiskā tūrisma izstāde. Savukārt no 24. – 26. janvārim Viļņā norisināsies starptautiskā tūrisma izstāde, 05. – 09. februārī – Hamburgā (Vācija), 07. – 09. februārī – „Balttour” (Rīga), 14.02. – 16.02. – Tallinā (Igaunija), 19. – 23. februārī Minhenē (Vācija), 19.- 22.martā „MITT” (Maskava, Krievija), 04. – 06. aprīlī Sanktpēterburgā (Krievija), 10. – 13. aprīlī Minskā Baltkrievija). Tādejādi turpmākie mēneši Latgales tūrisma nozares profesionāļiem būs visai saspringti, jo notiks dalība minētajās tūrisma izstādēs,  kurās gan  Latvijas, gan Latgales stendos  tradicionāli tiks prezentēti Latgales, t.sk. arī Daugavpils un Daugavpils novada tūrisma piedāvājumi”, – L. Kozlovska.


Написать комментарий