Sofija un Maksims ir populārākie 2013. gada Daugavpils novada jaundzimušo vārdi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopumā Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā tika reģistrēti 154 jaundzimušie, no kuriem 79 ir zēni un 75 meitenes, viens bērns piedzima nedzīvs.

Kā liecina Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija, pērn piedzima trīs dvīņu pāri. Tā, ģimeni, kura dzīvo Sventes pagastā, papildināja Emīlija un Patriks, Kalupes pagastā – Evita un Samanta, bet Skrudalienas pagastā – Nellija un Aleksis.

Interesanti, ka pirmo reizi par jaunajām māmiņām 2013. gadā Daugavpils novadā kļuva 68 sievietes, par otrā – 61, trešā – 11, ceturtā – 69 sievietes, bet piektais vai lielāks bērnu skaits parādījās 8 ģimenēs.

Bez datiem par tēvu reģistrēti 9 bērni, paternitāte noteikta, t.i., vecāki nav laulāti, bet vīrietis labprātīgi atzina bērnu par savu 48 gadījumos, turklāt pēc bērna piedzimšanas tika noteikta vēl 15 bērnu paternitāte, trīspusēja vienošanās par paternitāti tika noslēgta vienā gadījumā.

Diemžēl gadās, ka vecākiem atņem bērnu aprūpes tiesības. 2013. gadā Daugavpils novadā tika konstatēti 30 šādi fakti.

Populārākie meiteņu vārdi bija Sofija (6), Alise (5), Viktorija (4) un Poļina (3). Starp citu, vārds Sofija 2013. gadā atzīts par populārāko ne tikai Daugavpils novadā, bet arī visā Latvijā. Par pietiekami retiem meiteņu vārdiem kļuva Vitalina, Jevangelina, Kataleja, Leila, Mairika, Izabella, Vanesa un Vasiļisa.

Savukārt par populārākajiem zēnu vārdiem kļuva Maksims (6), Artjoms (3), Jānis (3) un Iļja (3). Par retu vārdu īpašniekiem kļuva 6 zēni: Alisters, Demids, Maikls, Toms, Patriks, Zahars un Prohors. Piecus jaundzimušos nosauca dubultvārdos: Adriana Diāna, Patrīcija Paula, Daniels Armans, Kristers Antons, Miķelis Jāzeps.

Visām 157 ģimenēm 2013. gadā tika izmaksāti bērnu piedzimšanas pabalsti 50 latu (72 eiro) apmērā.


Написать комментарий