Lielbritānija: Viendzimuma laulības reformistu sinagogās

foto: yaturistka.ru
foto: yaturistka.ru

Šogad Anglijā un Velsā legalizē viendzimuma laulības. Londonas reformistu sinagogas kļuva par vienu no pirmajām, kuras piekrita vadīt viendzimuma laulību ceremonijas.

Londonas LSBTTIQ kopa tiek uzskatīta par vienu no lielākajām pasaulē.

Tomēr viendzimuma laulības te joprojām ir aizliegtas. Tomēr drīzumā tam jāmainās. Likums, kurš atļaut slēgt viendzimuma laulības Anglijā un Velsā, stāsies spēkā šī gada 29. martā, – ziņo vybory.org.ua.

Rabīns Dāvids Mitčels būs pirmo homoseksuāļu skaitā, kuri ir noslēguši viendzimuma laulības. „Es esmu ļoti priecīgs, ka viendzimuma laulības mūsu valstī beidzot tiks legalizētas. Man liekas, ka tas vēlreiz pierāda to, kādā mērā Lielbritānijas sabiedrība ir pavirzījusies uz priekšu. Es pirmo reizi atklāti par savu seksuālo orientāciju paziņoju pagājušā gadsimta 90. gados. Salīdzinot, kāda bija mūsu sabiedrība tajā laikā un tagad, nevar neatzīmēt, ka tā ir mainījusies uz labāko pusi”, – pastāstīja Londonas rabīns Dāvids Mitčels.

Pēc rabīna Dāvida Mitčela vārdiem bez savām kāzām viņš vadīs vairākas viendzimuma partneru laulību ceremonijas. „Neapšaubāmi tas pozitīvi ietekmēs Lielbritānijas ebreju kopienu. Esmu pārliecināts, ka šim likumam atradīsies daudz piekritēju ebreju vidū. Protams, ka man un manam partnerim gribas ātrāk attiecības pārvērst par likumīgām. Mēs esam kopā jau 12 gadus. Ir notikusi kāzu ceremonija sinagogā, bet iespējas noslēgt likumīgu laulību mums diemžēl nebija. Mūsu attiecības, tāpat kā arī jūtas, nav sliktākas nekā citu cilvēku jūtas. Tādēļ es uzskatu, ka visi geju pāri, kuri ir pārliecināti par savām jūtām, pelna to, lai viņiem būtu iespēja noslēgt oficiālas laulības. Cilvēki sāka griezties pie manis ar lūgumu vadīt viņu laulību ceremoniju. Šobrīd jau pieci pāri gaida reģistrācijas rindā”, – piebilda Mitčels.

Viendzimuma laulību legalizācija Anglijā un Velsā ir tik tiešām nozīmīgs notikums. Un izskatās, ka reformistu jūdaisma pārstāvjiem ir lemts te spēlēt galveno lomu.


Написать комментарий