Zviedrija pārdomāja iestāties NATO

foto: balticreporter.com
foto: balticreporter.com

Zviedrijā ikgadējā nacionālajā konferencē „Tauta un aizsardzība”, kura 12. janvārī notika Selēnas kalnu slēpošanas kūrorta viesnīcā, Zviedrijas premjerministrs Frederiks Reinfelds paziņoja, ka „dalība NATO Zviedrijai nav aktuāla”.

Un piebilda: „Tādēļ, ka tai nav pietiekami plaša atbalsta Riksdagā” – citē Stokholmas Baltijas reportiera korespondents.

Jautājums par Zviedrijas iestāšanos NATO ieguva bīstamu nokrāsu pirms gada, kad karalistes Bruņoto spēku komandieris Svekers Joransons sniedza interviju laikrakstam Svenska Dagbladet, kurā paziņoja, ka Zviedrija nenoturēsies pat nedēļu, piemēram, Krievijas militāra uzbrukuma gadījumā, – ziņo balticreporter.com.

„Krievijas draudi” pēc šiem vārdiem radīja tādu neveselīgu zviedru satraukumu, ka valsts drošības lietu prokuratūra pat ierosināja lietu pret komandieri.

Pēc neilga laika lieta tika slēgta, jo tika noskaidrots, ka nekādu valsts noslēpumu Svekers Joransons neizpauda, un par dzimtenes nodevēju viņu nevar uzskatīt.

Tomēr pēc šī gadījuma ģenerālis negaidīti paņēma slimības lapu uz diviem mēnešiem pārguruma darbā dēļ.

No tā laika Svekeru Joransonu redzēja tikai geju parādē Stokholmā, kurā viņš kopā ar Zviedrijas karavīriem pauda zviedru tolerances brīnumus.


Написать комментарий