3.februārī Daugavpilī sāksies nākamo pirmklasnieku reģistrācija pilsētas vispārējās izglītības iestādēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz – 3.februārī – sāksies nākamo pirmklasnieku reģistrācija Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs. 

2014./2015.mācību gadā mācības pirmajā klasē jāuzsāk 2007.gadā dzimušajiem bērniem, bet atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, bērns var sākt pamatizglītības apguvi arī 6 vai 8 gadu vecumā, ziņo Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde.

Šogad nākamo pirmklasnieku reģistrācija sāksies 3.februārī plkst.8.00 un ilgs līdz šā gada 28.februārim, plkst.16.00. Lai reģistrētu bērnu izglītības iestādē, vecāki var izvēlēties sev ērtāko veidu. Kā ierasts, iesniegumu vecāki var iesniegt klātienē, ierodoties izvēlētajā izglītības iestādē, uzrādot arī bērna dzimšanas apliecību un vecāku personību apliecinošu dokumentu. Šogad vecākiem ir iespēja izmantot jaunu iesnieguma iesniegšanas veidu, uz iestādes oficiālo elektronisko pastu nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu, tam pievienojot bērna dzimšanas apliecības un vecāku personību apliecinošu dokumentu kopijas. Iesniedzot dokumentus elektroniski, vecākiem jāņem vērā, ka reģistrēti tiks tikai tie iesniegumi, kas būs saņemti ne agrāk kā 3.februāra plkst.8.00. 

Tāpat kā iepriekšējā gadā, arī šogad bērnu vienlaicīgi drīkstēs pieteikt tikai vienā izglītības iestādē. Papildu reģistrācija notiks līdz šā gada 29.augustam.

Pirms nākamo pirmklasnieku reģistrācijas skolām paziņos atveramo 1.klašu komplektu skaitu. Izglītības pārvalde ziņo, ka pavisam pilsētas skolas var uzņemt 1 150 pirmklasniekus. Pēc Izglītības pārvaldes prognozēm, mācības pirmajā klasē varētu uzsākt apmēram 950 bērni, kuri dzimuši 2007.gadā.

Jāatzīmē, ka šajā mācību gadā Daugavpilī mācības pirmajā klasē uzsāka 830 skolēni, dažās pilsētas skolās tika iekomplektētas pat trīs pirmās klases.

Plašāka informācija par nākamo pirmklasnieku reģistrāciju Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs pieejama Izglītības pārvaldes mājas lapā.


Написать комментарий