Latvijas pilsētās reģistrēti pirmie gripas gadījumi: Daugavpilī gripa pagaidām nav reģistrēta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas laikā – no 6. līdz 12.janvārim – monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs klīniski tika diagnosticēti pirmie 5 gripas gadījumi šajā sezonā (vidēji 4,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem).

No monitoringā iekļautajām stacionārām ārstniecības iestādēm (11 slimnīcas) aizvadītajā nedēļā saņemta informācija par trīs gripas gadījumā hospitalizētiem pacientiem (Gulbenē, Rīgā un Valmierā). Arī ārpus gripas uzraudzības tīkla (informācija no SIA “RAKUS” stacionāra „Latvijas Infektoloģijas centrs” laboratorijas) noteikts viens laboratoriski apstiprināts gripas gadījums.  

Vēršanās citu AAEI gadījumos gripas uzraudzības ambulatorajās iestādēs aizvadītajā nedēļā ir palielinājusies par 110,2% un bijusi vidēji 784,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Augstākais saslimstības līmenis reģistrēts Jelgavā un Liepājā (vairāk nekā 1 000 gadījumi uz 100 000), trešajā vietā ir Daugavpils, kur reģistrēti 986 AAEI gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Aizvadītajā nedēļā ambulatorajās iestādēs, kas iekļautas gripas monitoringā (70 ģimenes ārsta prakses), vērsušies pieci pacienti, kuriem klīniski noteikta gripa – Jēkabpilī (1), Jelgavā (3) un Rīgā (1).

Epidemiologi secina, ka tuvākajās nedēļās gaidāms gripas gadījumu skaita pieaugums. 


Написать комментарий