Gulbis ar daudzām kļūdām 'izlido' no 'Australian Open'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien neaizvadīja savu labāko spēli un otrajā kārtā izstājās no Austrālijas atklātā tenisa čempionāta.

Turnīrā ar 23.numuru izliktais Gulbis otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 3-6, 4-6 stundas un 37 minūšu laikā zaudēja amerikānim Semam Kverijam, kurš ATP rangā ir 51.vietā.

Gulbis mača sākumā pie savas serves zaudēja sestajā un astotajā geimā, līdz ar to viņš pirmo setu zaudēja diezgan pārliecinoši 2-6. Jāatzīmē, ka latvietis nespēja tikt galā ar pretinieka servēm.

Otrajā setā cīņas gaita būtiski nemainījās, Kverijs pārliecinoši dominēja, bet seta piektajā geimā Gulbim bija pirmā breikbumba spēlē, kas tika arī izmantota (3-2). Gulbis gan nespēja noturēt vadību un Kverijs nākamajos četros geimos bija pārāks.

Trešā seta sākumā Gulbis izskatījās nedaudz labāk, viņa darbības kortā bija pārliecinošākas, taču cīņas gaitu tas nemainīja. Trešā seta piektajā geimā Gulbis zaudēja pie savas serves, un turpinājumā atspēlēties vairs neizdevās.

Gulbis šajā nepārāk garajā spēlē pieļāva 41 nepiespiesto kļūdu, kamēr pretinieks tikai 21. Tāpat latvietim izdevās tikai septiņas netveramas serves, bet Kverijam – 19.

Šī bija otrā reize, kad Gulbis savā karjerā spēlēja "Australian Open" otrajā kārtā. Trešo kārtu līdz šim viņam nav izdevies sasniegt.


Написать комментарий