B. Siliņa: Labdaru vidū ir arvien vairāk vienkāršu pilsētnieku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes (SLP) vadītāja Benita Siliņa, tradicionāli pirms Ziemassvētkiem un Jaungada arī šoreiz daudzas organizācijas un daudz parastu cilvēku sagatavoja pilsētas maznodrošinātajām ģimenēm dažādas dāvanas vai priecēja ar daudzveidīgiem pasākumiem.

Benita Siliņa pavēstīja, ka labdaru vidū ir ne tikai komercbankas, masu mēdiji, sabiedriskās organizācijas vai komercorganizācijas, daudzas no kurām palīdz katru gadu, bet arī vienkārši pilsētnieki, kuri pat nevēlas, lai kaut kur būtu minēti viņu vārdi. 

„Neskatoties uz to, ka dzīves līmenis valstī joprojām nav augsts, pilsētā nekļūst mazāk labdaru. Turklāt ļoti bieži palīdz vienkārši cilvēki, kuri paši nav bagāti, bet viņi saprot, ka dažiem cilvēkiem klājas grūtāk. Pēdējos gados cilvēki sāka vairāk nodarboties ar labdarību, turklāt daudzi paši piedāvā to, ar ko var padalīties – sākot no kaut kādām mantām un rotaļlietām, kuras ir nopirktas daudzus gadus atpakaļ, beidzot ar mājas konserviem”, – pastāstīja B. Siliņa. 

 

Pēc SLP vadītājas vārdiem šogad Ziemassvētku labdarības pasākumos aktīvi piedalījās pašvaldības kultūras iestādes: ar lielu prieku SLP klienti apmeklēja dažādas nodarbības un meistarklases Māla mākslas centrā un muzejā. Tāpat pēc muzeja iniciatīvas tika savākts un izdalīts liels dāvanu skaits sociālā riska ģimeņu bērniem.

 

Kā atzīmēja B. Siliņa, patlaban SLP klienti saņem pietiekami daudz materiālo labumu (apģērbus, produktus utt.), tādēļ būtu lietderīgi palielināt attīstošo pasākumu skaitu. 

 

„Ļoti aktīvi ir Liepājas ielas 4 seniori, viņi organizē dažādas interesantas meistarklases. Daudzus izklaides pasākumus bērniem piedāvā arī sabiedriskās organizācijas. Tomēr domāju, ka mums jāpievērš lielāka uzmanība brīvā laika pavadīšanas iestādēm, sporta, sabiedriskajām un jaunatnes organizācijām un tām iestādēm, kuras saņem pašvaldības finansējumu, un kuru darbība var būt vērsta uz sociālo palīdzību”, – atzīmēja B. Siliņa.


Написать комментарий