Zolitūdes traģēdijas bojāgājušā tēvs, bijušais Saeimas deputāts: Ģenerālprokuratūrai neuzticos

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Bijušais Saeimas deputāts Imants Burvis, kura dēls Andrejs gāja bojā traģiskajā Zolitūdes traģēdijā, trešdien LTV raidījumā „Sastrēgumstunda” sacīja, ka traģēdijas izmeklēšanā neuzticas Latvijas Ģenerālprokuratūrai, tā esot politiska organizācija.

„Es neuzticos Ģenerālprokuratūrai. Tur jau vairākus gadus valda politiskā ietekme,” komentējot uzticību traģēdijas izmeklēšanas procesam, minēja Burvis.

„Es baidos, ka viņi kādu dienu atradīs sētnieku, kura vainas dēļ iespīlējās durvis „Maximā”. Taču ir skaidrs, ka vaina jāmeklē valsts līmenī,” uzskata traģēdijā bojāgājušā tēvs.

„Es biju klāt pie tiem notikumiem. (..) Manu dēlu iznesa laukā kā ar numuru 54, taču viņš bija 51. Pa vidu tur taču ir vēl cilvēki, kur tad viņi palika?” savu neuzticību Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas darbiem pamatoja Burvis.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdija, kad lielveikalā "Maxima" iegruva jumts, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un daudzi tika ievainoti. Pēc notikušā policija aicināja cilvēkus ziņot par pazudušiem tuviniekiem un sen neredzētiem kaimiņiem, un cilvēki aktīvi ziņoja, arī par citu pilsētu iedzīvotājiem.

Šobrīd notikušo izmeklē kriminālprocesā. Pagaidām aizdomās turēto un aizturēto nav.


Написать комментарий