Daugavpils basketbolistes turnīrā Sanktpēterburgā ieņem otro vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 1998. gadā dzimušās basketbolistes lieliski nospēlējušas starptautiskā basketbola turnīrā Sanktpēterburgā, kur ieņēma otro vietu, piekāpjoties tikai vietējai komandai, informē Sporta pārvaldes portāls.

Sanktpēterburgas kauss basketbolā bija lieliska meistarības pārbaude Daugavpils jaunajām spēlētājām. Pretiniekos bija sešas spēcīgas Krievijas komandas no Sanktpēterburgas, Maskavas, Voroņežas, Novosibirskas un citiem Krievijas apgabaliem. 

Daugavpils treneres Irinas Romaņenko vadībā uz Krieviju devās ar divām komandām. 1998./1999. gadā dzimušās meitenes turnīrā ieņēma otro vietu, zaudējot tikai Sanktpēterburgas komandai. Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauta Anastasija Kaminska, kura tika atzīta par labāko saspēles vadītāju. Kaminskai tas bija pēdējais turnīrs pirms operācijas veikšanas. 

Par komandas labāko spēlētāju tika atzīta Jolanta Rimša, bet Dita Andrijevska ieguva perspektīvās spēlētājas balvu. 

Jāuzslavē arī Daugavpils otrā komanda, kurā spēlēja 1999./2000. gadā dzimušās meitenes. Izšķirošajā spēlē par tikšanu labāko četriniekā viņas tikai 3.(!) pagarinājumā ar 62:63 piekāpās Voroņežai. Kā atzina trenere Romaņenko, pirmo reizi viņas karjerā nācās spēlēt trīs pagarinājumus. 

Atsauksmes par Daugavpils komandas meistarības līmeni bija tik labas, ka trīs Krievijas komandas izteica vēlmi piedalīties „Daugavpils kausā”, kas norisināsies mūsu pilsētā septembrī. Uz Daugavpili gatavas braukt ir pat Novosibirskas meitenes. 


Написать комментарий