Girgensonam NHL sezonas rekords un mača otrās zvaigznes tituls

foto: Dan Hickling/Olean Times Herald
foto: Dan Hickling/Olean Times Herald

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons aizvadījis lielisku spēli NHL kluba Bufalo „Sabres” sastāvā.

Lai arī komanda piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienos ar 3:4 pret Toronto „Maple Leafs”, un Girgensons ar punktiem neizcēlās, viņa aktīvā darbība un sasniegtais NHL sezonas rekords – 13 spēka paņēmieni - tika novērtēti ar mača otrās zvaigznes titulu.

Zemgus Girgensons šajā mačā no ierastās pirmās maiņas bija pārvietots uz nomināli trešo uzbrucēju trijnieku kopā ar somu Villi Leino un Braienu Flinu. Latviešu debitants šim nosacītajam pazeminājumam atbildēja ar vienu no labākajām un sportiskajā ziņā niknākajām spēlēm savā karjerā.

Girgensons laukumā pavadīja teju 21 minūti (20:45), turklāt spēlēja arī vairākumā, izdarīja sešus metienus pa Toronto vārtiem, nopelnīja tiesības izpildīt bullīti, kuru gan apturēja „Maple Leafs” vārtsargs, kā arī izdarīja 13 (!) spēka paņēmienus. Neviens cits NHL spēlētājs šosezon nav pratis spēles laikā izdarīt vairāk par 11, bet NHL kopējais rekords – 14 spēka paņēmieni – palika soļa attālumā.

Lai arī latviešu uzbrucējs spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu un punktus neguva, tieši viņš tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Mača pirmajā periodā savainojumu guva „Sabres” uzbrucējs Mets d`Agostīni, kurš pēc tam laukumā neatgriezās, un pēc Fila Kesela sezonas 22. vārtu guvuma vadībā bija „Maple Leafs”. Otrā perioda sākumā Mets Eliss rezultātu izlīdzināja, un izgājienā viens pret vienu aizskrēja Girgensons, taču tika nogāzts. Izpildot savu ceturto bullīti NHL, viņš tomēr neprata pārspēt Džeimsu Reimeru.

Tiesa, minūti vēlāk to izdarīja Mets Mulsons, taču „Maple Leafs” ātri atbildēja ar diviem vārtu guvumiem (3:2). Trešā perioda sākumā Koudijs Hogsons otrajā spēlē pēc atgriešanās no traumas pierādīja savu lietderību, gūdams vārtus un panākdams 3:3, kas noveda pie pagarinājuma un vēlāk pēcspēles metieniem. Tajos Hogsona metiens bija neprecīzs, kamēr „Maple Leafs” hokejisti nekļūdījās ne reizi, uzvarot ar 4:3 un gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

"Sabres" vārtsargs Raiens Millers atvairīja 36 no 39 metieniem, un šī bija tikai trešā reize sezonā, kad Bufalo komanda spējusi gūt trīs vārtus divās spēlēs pēc kārtas. Ar izcīnītiem 32 punktiem tā šobrīd ieņem pēdējo vietu līgā, taču "Oilers", kurai 35 punkti, aizvadījusi trīs spēles vairāk.

”Capitals” nenotur pārsvaru pār ”Penguins”

Vašingtonas „Capitals” izbraukuma spēlē Pitsburgā izvirzījās vadībā trīs reizes, taču trīs reizes „Penguins” prata atspēlēties. „Penguins” arī izdarīja vēl vairāk, kad 19 gadus vecais somu aizsargs Olli Māta divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus (4:3).

Ar vārtu guvumu izcēlās arī līgas labākais snaiperis Aleksandrs Ovečkins, palielinot savu sezonas vārtu bagāžu līdz 34 precīziem raidījumiem, bet „Penguins”, kura arvien drošāk nostabilizē savu vadību Austrumos (otrajā vietā esošā „Bruins” atpaliek par 10 punktiem), varēja lepoties ar trim somiem, kuri sakrāja divus punktus – jau pieminēto Mātu, Jusi Jokinenu (1+1) un Metu Niskanenu (0+2).


Написать комментарий