Divas dienas Daugavpilī skanēs piecu valstu tautas dziesmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā janvāra dienā Daugavpilī startēs X Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls.

Tajā piedalīsies aptuveni 20 kolektīvi no piecām pasaules valstīm. Latviju festivālā pārstāvēs 16 folkloras kolektīvi no dažādiem valsts reģioniem un pilsētām, sākot ar Daugavpili un beidzot ar Valku.

Mūsu pilsētu festivālā pārstāvēs 3 kolektīvi: slavenā folkloras kopa „Svātra”, Latviešu kultūras centra folkloras koris „Dzīsme” un baltkrievu tautas dziesmas ansamblis „Kupalinka”. Tiek plānots, ka kopumā starptautiskajā festivālā piedalīsies vairāk nekā 250 cilvēku.

Festivāla laikā Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra” svinēs savu 20 gadu jubileju.

Starptautiskajā festivālā piedalīsies arī folkloras leļļu teātris „Dušegreji” no Maskavas, vīriešu koris no saulainās Gruzijas, tautas instrumentu orķestris un bandūristu trio no Ukrainas, folkloras kopa no Vitebskas. Daugavpiliešus un pilsētas viesus gaida neaizmirstami koncerti.

Starptautiskā festivāla atklāšana notiks piektdien, 31.janvārī, folkloras kolektīvu koncerti notiks dažādu kultūru biedrībās. Piemēram, vīriešu koris no Gruzijas uzstāsies Poļu kultūras centrā, bet mūziķi no Baltkrievijas un Ukrainas – Kultūras pilī. Notiks vairākas meistarklases. Plašāka informācija par festivāla pasākumiem atrodama šeit.

Pēc festivāla rīkotāju vārdiem, tā mērķis ir popularizēt tradicionālo latviešu un cittautu kultūru, attīstīt, pilnveidot un kopt folkloras kopu, etnogrāfisko ansambļu tradīcijas, tādējādi nodrošinot kolektīvu darbības nepārtrauktību.

Festivāla dalībnieki tiks iepazīstināti ar mūsu pilsētas ievērojamākām vietām, viesi apmeklēs Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Māla mākslas centru utt.


Написать комментарий