Pērn Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments organizēja vairāk nekā 70 dažāda līmeņa pasākumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domē izveidotā darba grupa Jurija Zaiceva vadībā, kas pēta situāciju pilsētas jaunatnes politikā, strādās gandrīz līdz februāra beigām.

Pēc grupas dalībnieku vārdiem, viņi strādā regulāri un aktīvi, tādēļ, cerams, tuvākajā laikā pilsētnieki varēs iepazīties ar darba grupas secinājumiem un priekšlikumiem.

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka aizvadītajā gadā departaments bija organizējis 5 vērienīgus pasākumus, trīs no tiem bija starptautiski. Departaments bija organizējis jauniešu festivālus „Artišoks” un Urbanstyle, kā arī radošo laboratoriju un Jaungada „Rock'n’Roll Balli”.

Tika organizēti 14 pilsētas mēroga pasākumi, 51 neformālo valsts organizāciju pasākums, tostarp vasaras nometnes, kā arī ik mēnesi pasākumi notika Jauniešu neformālās izglītības centrā. Departaments un jauniešu organizācijas aktīvi piedalās arī citu pašvaldību rīkotajos pasākumos.

Zināšanai: 2010.gadā Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa Ievas Teikmanes vadībā bija organizējusi 18 pasākumus.

„Turklāt pie šiem pasākumiem nepieskaitām mūsu darbinieku piedalīšanos dažādos semināros, projektos, konferencēs utt., jo tas ir mūsu ikdienas darbs”, paskaidroja T.Bikovskis.

Pēc viņa vārdiem, lielu pasākumu organizācijai nepieciešami aptuveni divi mēneši, pārējo pasākumu rīkošana aizņem aptuveni 2 nedēļas. Šajā laikā tiek sagatavoti nepieciešami līgumi un pārējā dokumentācija, izstrādāti nolikumi, veiktas cenu aptaujas, sastādīta pasākuma programma utt.

„Katrs pasākums jāatspoguļo sociālajos tīklos, jāsadarbojas ar ziņu portāliem, jāsagatavo informācija pašvaldības mājas lapai, kurā gan jāziņo par gaidāmo pasākumu, gan pēc tam jāpastāsta par tā rezultātiem, brīvprātīgo darbu.

Pēc katra pasākuma departamenta kolektīvs to izvērtē, ņemot vērā atsauksmes, tehniskos aspektus un apmeklētību. Visus departamenta rīkotos pasākums interesenti apmeklē bezmaksas, tādēļ apmeklētības statistika tiek sastādīta, pamatojoties uz vidējo atzīmi, kuru liek departamenta darbinieki un līdzrīkotāji, žurnālisti utt.

Apmeklētāju skaits tiek atspoguļots precīzi, tā palielināšanā nav jēgas, jo pretējā gadījumā jāmaksā lielāka licenču maksa.

Zīmīgi, ka katrs pasākums tā apstiprināšanas stadijā un pēc tā īstenošanas tiek apspriests ar departamenta tiešo vadību – pirmo vicemēru.

Tālākais darba novērtējums balstās izdevumu un piesaistītās auditorijas salīdzināšanā.

Piemēram, 2012.gadā šis rādītājs bija 2 lati uz cilvēku, 2013.gadā bija ieplānoti 1,5 lati, bet īstenībā lielas apmeklētības dēļ šis rādītājs būs mazāks. Citas statistikas nav, jo šī prakse tika ieviesta 2012.gadā. Visa informācija tiek apkopota un iesniegta Attīstības departamentā”, paziņoja T.Bikovskis.

Jāatzīmē, ka pērn Daugavpils jauniešiem bija iespēja apmeklēt muzikālo maratonu „Pret AIDS”, roka festivālus „Chemical Reaction” un „Spring Reaction”, Absolventu balli, piedalīties konkursos „Arodskolu izaicinājums” un „ArtishockER”, kā arī forumā, kas bija veltīts jauniešu aktuālākajām problēmām, apmeklēt Lāčplēša dienai veltītus pasākumus, Karjeras nedēļas pasākumus, ikmēneša pasākumus Jauniešu neformālās izglītības centrā utt.


Написать комментарий